In de sector van de elektriciteits- en gasbedrijven wordt onderhandeld over een nieuwe cao. De bonden dienden een stakingsaanzegging in.

Volgens de bonden stellen de werkgevers de uitstapregeling in de sector ter discussie. Vandaag kunnen werkgevers in de sector op 59 jaar met vervroegd pensioen. Volgens de werkgevers is die regeling echter niet langer in overeenstemming met de gewijzigde wetgeving inzake de pensioenleeftijd.

"We moeten al onderhandelen over een loonnorm van nul procent, en nu willen ze ons nog iets afpakken. Dat kan niet", zegt Gazelco- secretaris Jan Van Wijngaerden. Ondanks de vakbondsactie blijft de productie wel verzekerd. Behalve aan de kerncentrale van Tihange wordt ook aan de centrales van Les Awirs (Flémalle) en Electrabel Marketing en Sales in Gent actiegevoerd.

Sinds 10 uur maandagmorgen vindt een 'verzoeningsoverleg' tussen directie en bonden plaats. (Belga/BO)

In de sector van de elektriciteits- en gasbedrijven wordt onderhandeld over een nieuwe cao. De bonden dienden een stakingsaanzegging in. Volgens de bonden stellen de werkgevers de uitstapregeling in de sector ter discussie. Vandaag kunnen werkgevers in de sector op 59 jaar met vervroegd pensioen. Volgens de werkgevers is die regeling echter niet langer in overeenstemming met de gewijzigde wetgeving inzake de pensioenleeftijd. "We moeten al onderhandelen over een loonnorm van nul procent, en nu willen ze ons nog iets afpakken. Dat kan niet", zegt Gazelco- secretaris Jan Van Wijngaerden. Ondanks de vakbondsactie blijft de productie wel verzekerd. Behalve aan de kerncentrale van Tihange wordt ook aan de centrales van Les Awirs (Flémalle) en Electrabel Marketing en Sales in Gent actiegevoerd. Sinds 10 uur maandagmorgen vindt een 'verzoeningsoverleg' tussen directie en bonden plaats. (Belga/BO)