In januari maakte Coca-Cola bekend dat twee van de vijf distributievestigingen, in Hasselt en Heppignies, gesloten zullen worden. Volgens de bonden gaat het al om de 27ste reorganisatie bij het bedrijf. De onderhandelingen kenden daarom sowieso al een moeilijke start, zegt ABVV Horval-secretaris Bjorn Desmet. 'De werknemers zijn het beu. Ze leven al heel lang in onzekerheid. Als je voortdurend van de ene reorganisatie in de andere valt, is het logisch dat er op de duur iets begint te borrelen.'

Vorige week zaten de vakbonden nog samen met de directie. Volgens federaal secretaris van BBTK Anita Van Hoof bleek toen dat de onderhandelingen strop zaten. 'Alle partijen bleven bij hun standpunt en er kwam geen opening vanwege de directie.'

Sociaal plan

De actie gaat vooral uit van de distributie, maar het is volgens de bonden niet uitgesloten dat ze zal overslaan naar andere afdelingen. 'De algemene malaise in het bedrijf is groot', luidt het. De bonden eisen onder andere een goed sociaal plan voor werknemers die door de reorganisatie hun job zouden verliezen en werkzekerheid in de toekomst. Hoeveel banen er zijn bedreigd, is momenteel nog niet duidelijk.

Daarnaast willen ze niet weten van een minderwaardig statuut voor huidige of toekomstige werknemers, maar moeten de huidige loon- en arbeidsvoorwaarden behouden blijven. 'We willen niet dat er twee soorten van werknemers komen, want daarmee zetten we de deur open voor misschien nog een derde soort van werknemers morgen', aldus Desmet.

Hij wijst er ook op dat het bedrijf het lang niet slecht doet en mooie cijfers kan voorleggen. Er staat voorlopig geen nieuw overleg gepland. 'De bal ligt in het kamp van de directie', klinkt het.

Die directie is verbaasd over de acties met als gevolg dat 'tal van leveringen niet kunnen gebeuren'. Dat leidt alsnog niet tot bevoorradingsproblemen. 'Vorige week was er overleg, maar de vakbonden hebben de onderhandelingstafel verlaten', aldus woordvoerster Eva Lefevre. Het bedrijf heeft daarop een verzoeningsprocedure aangevraagd, om terug aan tafel te gaan. Momenteel worden ook contacten gelegd met de sociale partners.

In januari maakte Coca-Cola bekend dat twee van de vijf distributievestigingen, in Hasselt en Heppignies, gesloten zullen worden. Volgens de bonden gaat het al om de 27ste reorganisatie bij het bedrijf. De onderhandelingen kenden daarom sowieso al een moeilijke start, zegt ABVV Horval-secretaris Bjorn Desmet. 'De werknemers zijn het beu. Ze leven al heel lang in onzekerheid. Als je voortdurend van de ene reorganisatie in de andere valt, is het logisch dat er op de duur iets begint te borrelen.' Vorige week zaten de vakbonden nog samen met de directie. Volgens federaal secretaris van BBTK Anita Van Hoof bleek toen dat de onderhandelingen strop zaten. 'Alle partijen bleven bij hun standpunt en er kwam geen opening vanwege de directie.'De actie gaat vooral uit van de distributie, maar het is volgens de bonden niet uitgesloten dat ze zal overslaan naar andere afdelingen. 'De algemene malaise in het bedrijf is groot', luidt het. De bonden eisen onder andere een goed sociaal plan voor werknemers die door de reorganisatie hun job zouden verliezen en werkzekerheid in de toekomst. Hoeveel banen er zijn bedreigd, is momenteel nog niet duidelijk. Daarnaast willen ze niet weten van een minderwaardig statuut voor huidige of toekomstige werknemers, maar moeten de huidige loon- en arbeidsvoorwaarden behouden blijven. 'We willen niet dat er twee soorten van werknemers komen, want daarmee zetten we de deur open voor misschien nog een derde soort van werknemers morgen', aldus Desmet. Hij wijst er ook op dat het bedrijf het lang niet slecht doet en mooie cijfers kan voorleggen. Er staat voorlopig geen nieuw overleg gepland. 'De bal ligt in het kamp van de directie', klinkt het.Die directie is verbaasd over de acties met als gevolg dat 'tal van leveringen niet kunnen gebeuren'. Dat leidt alsnog niet tot bevoorradingsproblemen. 'Vorige week was er overleg, maar de vakbonden hebben de onderhandelingstafel verlaten', aldus woordvoerster Eva Lefevre. Het bedrijf heeft daarop een verzoeningsprocedure aangevraagd, om terug aan tafel te gaan. Momenteel worden ook contacten gelegd met de sociale partners.