"Dit plan is veel erger dan verwacht. Het gaat om een worst case scenario in het kwadraat", klinkt het dinsdagmiddag tijdens een persconferentie van het vakbondsfront.

Het "drama van vandaag" vormt volgens de bonden op termijn "een risico voor de hele sector". "Nergens viel te horen dat de werknemers van de 21 winkels die gesloten worden elders aan de slag kunnen. Ze worden weggegooid als Kleenex. Dit is uitermate triest", zegt Jan De Weghe van de socialistische vakbond.

"Commercieel plan ontbreekt" Chris Van Droogenbroeck van LBC-NVK benadrukt dat hetgeen vandaag aangekondigd is niet in proportie staat tot de geleden verliezen van de afgelopen tien jaar. "Carrefour halveert zijn magazijnenpark in eigen beheer. Daardoor blijft nog een dertigtal hypermarkten over. Dat is 1 Carrefour per 1.000 vierkante kilometer in België: veel te weinig om een commerciële positie te veroveren in België", klinkt het.

Precies aan een commercieel plan ontbreekt het Carrefour volgens De Weghe. "Mensen weten waarom ze bij Colruyt en waarom ze bij Delhaize gaan winkelen, maar niemand weet waarom zij of hij bij Carrefour gaat winkelen. Dit is commerciële incompetentie", aldus De Weghe.

"De tijd van de aandeelhouders is gekomen. Het verhaal van vandaag is er een om het personeel aan een lager tarief tewerk te stellen dan de concurrenten. Hierin meestappen is meegaan in sociale dumping", besluit Van Droogenbroeck.

"Dit plan is veel erger dan verwacht. Het gaat om een worst case scenario in het kwadraat", klinkt het dinsdagmiddag tijdens een persconferentie van het vakbondsfront. Het "drama van vandaag" vormt volgens de bonden op termijn "een risico voor de hele sector". "Nergens viel te horen dat de werknemers van de 21 winkels die gesloten worden elders aan de slag kunnen. Ze worden weggegooid als Kleenex. Dit is uitermate triest", zegt Jan De Weghe van de socialistische vakbond. "Commercieel plan ontbreekt" Chris Van Droogenbroeck van LBC-NVK benadrukt dat hetgeen vandaag aangekondigd is niet in proportie staat tot de geleden verliezen van de afgelopen tien jaar. "Carrefour halveert zijn magazijnenpark in eigen beheer. Daardoor blijft nog een dertigtal hypermarkten over. Dat is 1 Carrefour per 1.000 vierkante kilometer in België: veel te weinig om een commerciële positie te veroveren in België", klinkt het. Precies aan een commercieel plan ontbreekt het Carrefour volgens De Weghe. "Mensen weten waarom ze bij Colruyt en waarom ze bij Delhaize gaan winkelen, maar niemand weet waarom zij of hij bij Carrefour gaat winkelen. Dit is commerciële incompetentie", aldus De Weghe. "De tijd van de aandeelhouders is gekomen. Het verhaal van vandaag is er een om het personeel aan een lager tarief tewerk te stellen dan de concurrenten. Hierin meestappen is meegaan in sociale dumping", besluit Van Droogenbroeck.