Dat kondigden ze dinsdag aan op een persconferentie in de fabriek. Volgens Rudi Kennes (ABVV) gaat het om een beperkt bedrag. De vakbonden zijn bereid compromissen te sluiten en hebben goede hoop op een oplossing.

De persconferentie kwam er na de spontane werkonderbreking aan de band dinsdagmorgen. Kennes ontkende namens het vakbondsfront echter dat werknemers en bonden niet op dezelfde lijn zouden zitten.

Volgens de vakbonden is het huidige budget dat de Europese directie heeft vrijgemaakt voor het sociaal akkoord met 337 miljoen euro ontoereikend. Dat ligt een kwart lager dan in 2007. "Voor sommige categorieën mensen blijft de vertrekpremie dramatisch onder het niveau van 2007", zegt Kennes, "toen bovendien aan heel wat mensen expliciet gevraagd is om aan boord te blijven."

Over hoeveel mensen het gaat, werd niet duidelijk maar het zou over een verschil tot 30.000 euro bruto in de premie gaan. Nog volgens Kennes is de regeling voor het brugpensioen aanvaardbaar, al ligt die ook onder 2007. Het gaat volgens het vakbondsfront om "details" die moeten worden opgelost voor de andere betrokkenen. "De vakbonden zijn bereid het gat te helpen dichtrijden", zei hij nog. "We doen een oproep aan de Europese directie om dit samen op te lossen."

De bonden hopen nog het referendum donderdag of maandag te organiseren.

Dat kondigden ze dinsdag aan op een persconferentie in de fabriek. Volgens Rudi Kennes (ABVV) gaat het om een beperkt bedrag. De vakbonden zijn bereid compromissen te sluiten en hebben goede hoop op een oplossing. De persconferentie kwam er na de spontane werkonderbreking aan de band dinsdagmorgen. Kennes ontkende namens het vakbondsfront echter dat werknemers en bonden niet op dezelfde lijn zouden zitten. Volgens de vakbonden is het huidige budget dat de Europese directie heeft vrijgemaakt voor het sociaal akkoord met 337 miljoen euro ontoereikend. Dat ligt een kwart lager dan in 2007. "Voor sommige categorieën mensen blijft de vertrekpremie dramatisch onder het niveau van 2007", zegt Kennes, "toen bovendien aan heel wat mensen expliciet gevraagd is om aan boord te blijven." Over hoeveel mensen het gaat, werd niet duidelijk maar het zou over een verschil tot 30.000 euro bruto in de premie gaan. Nog volgens Kennes is de regeling voor het brugpensioen aanvaardbaar, al ligt die ook onder 2007. Het gaat volgens het vakbondsfront om "details" die moeten worden opgelost voor de andere betrokkenen. "De vakbonden zijn bereid het gat te helpen dichtrijden", zei hij nog. "We doen een oproep aan de Europese directie om dit samen op te lossen." De bonden hopen nog het referendum donderdag of maandag te organiseren.