Het zou niet de bedoeling zijn te delokaliseren, wel om de toename van bestellingen van Airbus op te vangen op een moment dat de prijzen onder druk staan. Dat bericht L'Echo.

De fabrikant van vliegtuigonderdelen uit Gosselies, voor negentig procent in handen van het Waals gewest, gaat een terrein kopen om er een nieuwe vestiging te bouwen, beginnende van nul. De onderhandelingen over de aankoop van de grond zijn aan de gang.

De Roemeense vestiging zal bestaan uit twee afdelingen. De werknemers zullen, lasten inbegrepen, hoogstens 5,5 euro per uur betaald krijgen.

De investering van Sonaca in Oost-Europa bedraagt 10 à 15 miljoen euro maximaal. De CEO van de groep, Bernard Delvaux, zegt dat het "in geen geval de bedoeling is om productie te verhuizen ten koste van Gosselies of andere fabrieken in de wereld." (Belga/NS)

Het zou niet de bedoeling zijn te delokaliseren, wel om de toename van bestellingen van Airbus op te vangen op een moment dat de prijzen onder druk staan. Dat bericht L'Echo. De fabrikant van vliegtuigonderdelen uit Gosselies, voor negentig procent in handen van het Waals gewest, gaat een terrein kopen om er een nieuwe vestiging te bouwen, beginnende van nul. De onderhandelingen over de aankoop van de grond zijn aan de gang. De Roemeense vestiging zal bestaan uit twee afdelingen. De werknemers zullen, lasten inbegrepen, hoogstens 5,5 euro per uur betaald krijgen.De investering van Sonaca in Oost-Europa bedraagt 10 à 15 miljoen euro maximaal. De CEO van de groep, Bernard Delvaux, zegt dat het "in geen geval de bedoeling is om productie te verhuizen ten koste van Gosselies of andere fabrieken in de wereld." (Belga/NS)