De bonden gaan vrijdag op de luchthaven pamfletten uitdelen aan het personeel en de passagiers. Het is niet voor het eerst dat er actie wordt gevoerd. De bonden trekken al een jaar lang aan de alarmbel over de mogelijke komst van een derde afhandelaar, naast Aviapartner en Flightcare.

Schouppe zou de komst van een derde afhandelaar via een KB willen mogelijk maken. Dat zou vrijdag op de ministerraad worden besproken, aldus ABVV-secretaris Frank Moreels.

Indien het KB van Schouppe wordt aangenomen, zijn spontane acties niet uitgesloten, waarschuwt de vakbondsman.

De bonden vrezen dat de komst van een derde afhandelaar een sociaal bloedblad zou teweegbrengen. Een derde afhandelaar zou meer concurrentie betekenen. Aangezien zeventig procent van de kost van een afhandelaar naar lonen gaat, zouden de bedrijven vooral op loon- en arbeidsvoorwaarden gaan besparen, vrezen de bonden.

De bonden gaan vrijdag op de luchthaven pamfletten uitdelen aan het personeel en de passagiers. Het is niet voor het eerst dat er actie wordt gevoerd. De bonden trekken al een jaar lang aan de alarmbel over de mogelijke komst van een derde afhandelaar, naast Aviapartner en Flightcare. Schouppe zou de komst van een derde afhandelaar via een KB willen mogelijk maken. Dat zou vrijdag op de ministerraad worden besproken, aldus ABVV-secretaris Frank Moreels. Indien het KB van Schouppe wordt aangenomen, zijn spontane acties niet uitgesloten, waarschuwt de vakbondsman. De bonden vrezen dat de komst van een derde afhandelaar een sociaal bloedblad zou teweegbrengen. Een derde afhandelaar zou meer concurrentie betekenen. Aangezien zeventig procent van de kost van een afhandelaar naar lonen gaat, zouden de bedrijven vooral op loon- en arbeidsvoorwaarden gaan besparen, vrezen de bonden.