"De directie heeft duidelijk gemaakt dat er geen fundamentele wijzigingen meer mogelijk waren", zegt Schoeters. Woensdag hadden vakbonden en directie ook al een ontwerpakkoord bereikt, maar dat werd door 56 procent van de arbeiders weggestemd.

"In het nieuwe ontwerpakkoord dat we vanavond hebben bereikt, is een deel van de koopkrachtverhoging vervroegd", zegt Schoeters. "Daar doen de mensen dus financieel voordeel bij. Want een snellere stijging van het loon heeft ook gevolgen voor vakantiegeld en eindejaarspremie."

De vakbonden zullen het nieuwe ontwerpakkoord verdedigen. "We hebben een oplossing gezocht om een langdurig conflict te vermijden", zegt Schoeters. "Dat is ook niet in het belang van de werknemers."

De vakbonden lichten het personeel vanaf vanavond in en daarna kunnen zij zich uitspreken over het ontwerpakkoord. Om de staking voort te zetten, moet twee derde van de arbeiders het voorstel verwerpen. Bij de vorige stemming volstond een gewone meerderheid: toen was 56 procent tegen.

De arbeiders van Capsugel legden dinsdag spontaan het werk neer. Bij de Pfizer-dochter worden capsules geproduceerd voor de geneeskundige industrie. Er werken zowat 300 arbeiders en 185 bedienden.

"De directie heeft duidelijk gemaakt dat er geen fundamentele wijzigingen meer mogelijk waren", zegt Schoeters. Woensdag hadden vakbonden en directie ook al een ontwerpakkoord bereikt, maar dat werd door 56 procent van de arbeiders weggestemd. "In het nieuwe ontwerpakkoord dat we vanavond hebben bereikt, is een deel van de koopkrachtverhoging vervroegd", zegt Schoeters. "Daar doen de mensen dus financieel voordeel bij. Want een snellere stijging van het loon heeft ook gevolgen voor vakantiegeld en eindejaarspremie." De vakbonden zullen het nieuwe ontwerpakkoord verdedigen. "We hebben een oplossing gezocht om een langdurig conflict te vermijden", zegt Schoeters. "Dat is ook niet in het belang van de werknemers." De vakbonden lichten het personeel vanaf vanavond in en daarna kunnen zij zich uitspreken over het ontwerpakkoord. Om de staking voort te zetten, moet twee derde van de arbeiders het voorstel verwerpen. Bij de vorige stemming volstond een gewone meerderheid: toen was 56 procent tegen. De arbeiders van Capsugel legden dinsdag spontaan het werk neer. Bij de Pfizer-dochter worden capsules geproduceerd voor de geneeskundige industrie. Er werken zowat 300 arbeiders en 185 bedienden.