Vanden Eynde spreekt over een 'zeer goed' en 'waterdicht' akkoord. Belangrijk is dat het maatregelen bevat om iets te doen aan het personeelstekort en om de werkdruk te verlichten. Zo krijgt een aantal mensen met een deeltijds contract op korte termijn meer uren, en krijgt een aantal interims meer werkzekerheid.

Tijdelijke contracten worden omgezet in een contract van onbepaalde duur. Als Aviapartner bovendien opnieuw een licentie binnenhaalt om haar activiteiten op Brussels Airport te verlengen, dan komen er voor het hoogseizoen nog contracten bij.

In het akkoord worden de maaltijdpauzes ook gegarandeerd, en er komt toezicht op een evenredige verdeling van de werklast.

Bij de vakbonden en bij Brussels Airport valt inmiddels te horen dat de nachtploeg weer aan de slag is, nadat het personeel het akkoord aanvaard heeft. 'We verwachten zaterdag geen problemen meer voor de passagiers', zegt de woordvoerster van Brussels Airport, Florence Muls.

'De achtergelaten bagage zal de komende dagen behandeld worden. We vragen passagiers om daarvoor niet zelf naar de luchthaven te komen, maar te wachten tot met hen contact opgenomen wordt.'

'De bom stond al langer op springen'

De actie van het personeel was volgens de vakbond een gevolg van de aanhoudende problemen in het bedrijf. Er is ongenoegen over een hele reeks zaken, aldus Kurt Callaerts van ACV Transcom. Hij verwijst onder meer naar het personeelstekort, het tekort aan materiaal en het gebrek aan duidelijkheid over de manier waarop een nieuwe klant moet worden afgehandeld.

'Er is niet echt één concreet breekpunt bij het personeel, het gaat eerder om een escalatie na een lange periode van moeilijkheden', zei Callaerts eerder op vrijdag. 'De bom stond al langer op springen. Het is een publiek geheim binnen de sector dat hier heel wat dingen fout lopen.'

Aviapartner doet de afhandeling voor ongeveer 40 procent van de vluchten op Brussels Airport, schatten de bonden. Het gaat onder meer om de vluchten van British Airways, Ryanair en TUIFly. Een volledige lijst van de betrokken luchtvaartmaatschappijen is terug te vinden op de website van Brussels Airport.

Vanden Eynde spreekt over een 'zeer goed' en 'waterdicht' akkoord. Belangrijk is dat het maatregelen bevat om iets te doen aan het personeelstekort en om de werkdruk te verlichten. Zo krijgt een aantal mensen met een deeltijds contract op korte termijn meer uren, en krijgt een aantal interims meer werkzekerheid. Tijdelijke contracten worden omgezet in een contract van onbepaalde duur. Als Aviapartner bovendien opnieuw een licentie binnenhaalt om haar activiteiten op Brussels Airport te verlengen, dan komen er voor het hoogseizoen nog contracten bij. In het akkoord worden de maaltijdpauzes ook gegarandeerd, en er komt toezicht op een evenredige verdeling van de werklast. Bij de vakbonden en bij Brussels Airport valt inmiddels te horen dat de nachtploeg weer aan de slag is, nadat het personeel het akkoord aanvaard heeft. 'We verwachten zaterdag geen problemen meer voor de passagiers', zegt de woordvoerster van Brussels Airport, Florence Muls. 'De achtergelaten bagage zal de komende dagen behandeld worden. We vragen passagiers om daarvoor niet zelf naar de luchthaven te komen, maar te wachten tot met hen contact opgenomen wordt.' De actie van het personeel was volgens de vakbond een gevolg van de aanhoudende problemen in het bedrijf. Er is ongenoegen over een hele reeks zaken, aldus Kurt Callaerts van ACV Transcom. Hij verwijst onder meer naar het personeelstekort, het tekort aan materiaal en het gebrek aan duidelijkheid over de manier waarop een nieuwe klant moet worden afgehandeld.'Er is niet echt één concreet breekpunt bij het personeel, het gaat eerder om een escalatie na een lange periode van moeilijkheden', zei Callaerts eerder op vrijdag. 'De bom stond al langer op springen. Het is een publiek geheim binnen de sector dat hier heel wat dingen fout lopen.'Aviapartner doet de afhandeling voor ongeveer 40 procent van de vluchten op Brussels Airport, schatten de bonden. Het gaat onder meer om de vluchten van British Airways, Ryanair en TUIFly. Een volledige lijst van de betrokken luchtvaartmaatschappijen is terug te vinden op de website van Brussels Airport.