De vakbonden vragen dat de directie terugkeert naar de onderhandelingstafel.

Bedoeling is het werk roterend neer te leggen in diverse sectoren: tot maandagnacht zou de assemblage van de A330 en de A340 platgelegd worden, dinsdag de A320, woensdag de A380, donderdag een fabriek waar onderdelen worden gemaakt.

Vrijdag willen de vakbonden het studiebureau en de zetel van Airbus in Toulouse platleggen.

"Het is de eerste keer dat de vijf vakbondsorganisaties samenwerken over de salarissen, de arbeidsomstandigheden en jobs", zo liet vakbondsafgevaardigde Alain Milhau van de CGT weten.

De vakbonden vragen dat de directie terugkeert naar de onderhandelingstafel. Bedoeling is het werk roterend neer te leggen in diverse sectoren: tot maandagnacht zou de assemblage van de A330 en de A340 platgelegd worden, dinsdag de A320, woensdag de A380, donderdag een fabriek waar onderdelen worden gemaakt. Vrijdag willen de vakbonden het studiebureau en de zetel van Airbus in Toulouse platleggen. "Het is de eerste keer dat de vijf vakbondsorganisaties samenwerken over de salarissen, de arbeidsomstandigheden en jobs", zo liet vakbondsafgevaardigde Alain Milhau van de CGT weten.