Vakbond woedend over loonsverhoging Dexia-top: 'Ze verleren poenpakken nooit'

20/01/14 om 08:13 - Bijgewerkt om 08:13

Bron: Trends

De vakbond reageert woedend op de salarisverhoging van 30 procent voor enkele topkaderleden van restbank Dexia.

Vakbond woedend over loonsverhoging Dexia-top: 'Ze verleren poenpakken nooit'

© ImageGlobe

De vakbond reageert woedend op de salarisverhoging van 30 procent voor enkele topkaderleden van restbank Dexia. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Bonden en personeel krijgen een nieuw ondernemingsplan voorgeschoteld.

'Dit is nog maar eens een illustratie van het poenpakken aan de top van Dexia', reageert secretaris Geert Haver­beke van de socialistische bediendebond BBTK. 'Ze verleren het nooit. En ik betwij­fel of de gewone be­dienden, die elke dag hard werken om Dexia overeind te houden, ook maar iets zullen krijgen van die loons­verhogingen. Als de regering nu niet ingrijpt, begrijp ik het niet'.

Maandag krijgen bonden en personeel bij Dexia een nieuw ondernemings­plan voorgeschoteld dat de koers van de restbank moet uittekenen. Onderdeel daar­van is een 'natuurlijke' af­slanking, waarbij werkne­mers die wegvallen niet worden vervangen, waar­door hun werk wordt over­genomen door collega's. De primeur van het plan werd vorige week al uitgelegd aan het topkader op een chique meeting in een Frans kasteel.

Lees meer over:

Onze partners