ACV wil dat ook het personeel dat zorgt voor de toevering aan Audi Brussels, een bonus krijgt, in navolging van het personeel bij de autobouwer. Dat zegt ACV-Metea-secretaris William Van Erdeghem. De superwinst die de Duitse autoproducent maakt, gebeurt immers op de rug van de toeleveranciers, aldus de vakbondssecretaris.

Bij de toeleveranciers voor Audi die actief zijn in het Brusselse, werken volgens Van Erdeghem 600 à 700 mensen. De werkomstandigheden bij die toeleveranciers zijn een stuk minder gunstig dan bij Audi. De lonen ligger er beduidend lager.

Superwinsten

Volgens de ACV'er komen de superwinsten van Audi er op de rug van de toeleveranciers. "De toeleveranciers worden uitgeperst als citroenen. De concurrentiestrijd is moordend."

Daarom wil de vakbond dat ook het personeel dat bij die toeleveranciers werkt, een bonus krijgt. De eis zal in eerste instantie worden voorgelegd aan de directie van de toeleveranciers. Ook met de directie van Audi zullen de bonden de komende week rond de tafel zitten over de beloofde bonus. De directie wil daar bijkomende inspanningen rond flexibiliteit en productiviteit aan koppelen, maar dat ziet de vakbond niet zitten. "De bonus gaat immers over het verleden, over 2011."

De ACV-secretaris wijst erop dat Audi Brussels met het plusminus-conto al een verregaande flexibiliteit kent. Voorts is ACV vragende partij voor langdurige toekomstplannen voor Audi Brussels, en meer concreet voor een tweede model voor de fabriek. Dat moet de toekomst van Audi in Vorst veiligstellen. (Belga/EE)

ACV wil dat ook het personeel dat zorgt voor de toevering aan Audi Brussels, een bonus krijgt, in navolging van het personeel bij de autobouwer. Dat zegt ACV-Metea-secretaris William Van Erdeghem. De superwinst die de Duitse autoproducent maakt, gebeurt immers op de rug van de toeleveranciers, aldus de vakbondssecretaris. Bij de toeleveranciers voor Audi die actief zijn in het Brusselse, werken volgens Van Erdeghem 600 à 700 mensen. De werkomstandigheden bij die toeleveranciers zijn een stuk minder gunstig dan bij Audi. De lonen ligger er beduidend lager. Superwinsten Volgens de ACV'er komen de superwinsten van Audi er op de rug van de toeleveranciers. "De toeleveranciers worden uitgeperst als citroenen. De concurrentiestrijd is moordend." Daarom wil de vakbond dat ook het personeel dat bij die toeleveranciers werkt, een bonus krijgt. De eis zal in eerste instantie worden voorgelegd aan de directie van de toeleveranciers. Ook met de directie van Audi zullen de bonden de komende week rond de tafel zitten over de beloofde bonus. De directie wil daar bijkomende inspanningen rond flexibiliteit en productiviteit aan koppelen, maar dat ziet de vakbond niet zitten. "De bonus gaat immers over het verleden, over 2011." De ACV-secretaris wijst erop dat Audi Brussels met het plusminus-conto al een verregaande flexibiliteit kent. Voorts is ACV vragende partij voor langdurige toekomstplannen voor Audi Brussels, en meer concreet voor een tweede model voor de fabriek. Dat moet de toekomst van Audi in Vorst veiligstellen. (Belga/EE)