Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft in de laatste week van juni 143.600 passagiers vervoerd. Dat zijn er zes procent meer dan tijdens de laatste juniweek vorig jaar en een record in de geschiedenis van de maatschappij, meldt Brussels Airlines dinsdag in een persbericht.

Topdag voor Brussels Airlines was vrijdag 28 juni, toen 23.326 passagiers met de maatschappij reisden. In deze cijfers zijn de passagiers van chartervluchten die Brussels Airlines uitvoert in opdracht van Belgische en buitenlandse reisorganisatoren niet inbegrepen.

Brussels Airlines vervoerde het eerste halfjaar 2.808.765 reizigers, een stijging met 1,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei is volgens de maatschappij vooral te danken aan het intercontinentale netwerk.

Er werd gekozen voor een consolidatie van het Europese vluchtaanbod en een uitbreiding op de lange afstand. "Deze keuze zorgde ervoor dat de bezettingsgraad van de vluchten op het hele netwerk met 2,1 procentpunten toenam", luidt het. De vrachtactiviteit groeide met 9,2 procent. (Belga/BO)

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft in de laatste week van juni 143.600 passagiers vervoerd. Dat zijn er zes procent meer dan tijdens de laatste juniweek vorig jaar en een record in de geschiedenis van de maatschappij, meldt Brussels Airlines dinsdag in een persbericht. Topdag voor Brussels Airlines was vrijdag 28 juni, toen 23.326 passagiers met de maatschappij reisden. In deze cijfers zijn de passagiers van chartervluchten die Brussels Airlines uitvoert in opdracht van Belgische en buitenlandse reisorganisatoren niet inbegrepen. Brussels Airlines vervoerde het eerste halfjaar 2.808.765 reizigers, een stijging met 1,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei is volgens de maatschappij vooral te danken aan het intercontinentale netwerk. Er werd gekozen voor een consolidatie van het Europese vluchtaanbod en een uitbreiding op de lange afstand. "Deze keuze zorgde ervoor dat de bezettingsgraad van de vluchten op het hele netwerk met 2,1 procentpunten toenam", luidt het. De vrachtactiviteit groeide met 9,2 procent. (Belga/BO)