Vacatures in België nog moeilijker ingevuld in derde kwartaal

18/12/17 om 13:02 - Bijgewerkt om 14:15

Bron: Belga

In het derde kwartaal waren er in België op honderd banen 3,6 vacant. In het tweede kwartaal ging het nog om 3,3 open vacatures per honderd jobs. Enkel in Tsjechië raken de vacatures nog moeilijker ingevuld. Dat blijkt maandag uit nieuwe cijfers van de Europese statistiekdienst Eurostat.

Vacatures in België nog moeilijker ingevuld in derde kwartaal

. © iStock

De vacaturegraad meet het aantal vacatures op het totale aantal banen. In het derde kwartaal van 2017 bedroeg dat cijfer in de eurozone 1,9 procent, en in de Europese Unie 2 procent. In beide gevallen bleef het ongewijzigd ten opzichte van het tweede kwartaal.

In België steeg de vacaturegraad dus van 3,3 naar 3,6 procent. Koploper Tsjechië kende een grotere toename van het aandeel vacatures dat niet ingevuld raakt: van 3,6 naar 4,1 procent.

Duitsland, onze belangrijkste handelspartner, volgt op de derde stek met 2,7 procent. Nederland staat op plaats zes (2,5 procent). Frankrijk staat niet in de tabel omdat de Franse cijfers niet vergelijkbaar zijn. Zowel in de bouw en industrie (vacaturegraad 2,9 procent) als in de dienstensector (4,7 procent) geraken vacatures moeilijk ingevuld in ons land.

Onze partners