De Europese Commissie wil de bedrijven geen toelating geven voor overname, volgens het dossier dat nu op tafel ligt. Volgens de Commissie zou de positie van het nieuwe fusiebedrijf te dominant zijn op de markt van de Europese expresbedrijven.

UPS breekt daarom de overnamedeal van 5,2 miljard euro af. Zodra de bedrijven de bezwarenlijst van de Commissie ontvangen, wordt de deal officieel afgeblazen.

Volgens EU-commissaris Joaquin Almunia, die in oktober al zijn bezwaren uitte, zou het voor andere snelleveranciersbedrijven te moeilijk zijn om de concurrentie met het nieuwe Amerikaans-Nederlands vennootschap aan te gaan. Dat schrijft zakenkrant De Tijd.

Toegevingen
Om de Commissie gunstig te stellen, moest UPS verschillende nevenactiviteiten van de hand doen. Maar de afgelopen weken werd het al snel duidelijk dat grote bedrijven als FedEx zich niet geroepen voelden om UPS uit de brand te helpen.

TNT wilde wel toegevingen doen en besliste om haar luchtvaartactiviteiten onder de naam TNT Airways van de hand te doen aan het Belgische bedrijf CMB. UPS mocht van Almunia namelijk geen vliegactiviteiten hebben in Europa. Maar die overnamedeal gaat dus ook niet door. TNT wilde haar luchtvaartdochter pas van de hand doen nadat de deal met UPS rond was.

Aandelencrash bij TNT
Het aandeel van TNT zakte de laatste maanden al behoorlijk naar beneden, van 9,5 euro tot 7 euro per aandeel. Beleggers speculeerden al op de 'njet' van Europa aan het adres van de twee bedrijven. Nadat het nieuws van de geannuleerde overname bekend raakte, halveerde de waarde van de TNT-aandelen tot 4,55 euro per aandeel.

UPS betaalt TNT Express 200 miljoen euro als compensatie voor de mislukte overname. TNT gaf in een verklaring aan de situatie te betreuren, omdat het ervan uitging dat de overname gunstig was voor alle betrokkenen. (Belga/EA)

De Europese Commissie wil de bedrijven geen toelating geven voor overname, volgens het dossier dat nu op tafel ligt. Volgens de Commissie zou de positie van het nieuwe fusiebedrijf te dominant zijn op de markt van de Europese expresbedrijven. UPS breekt daarom de overnamedeal van 5,2 miljard euro af. Zodra de bedrijven de bezwarenlijst van de Commissie ontvangen, wordt de deal officieel afgeblazen. Volgens EU-commissaris Joaquin Almunia, die in oktober al zijn bezwaren uitte, zou het voor andere snelleveranciersbedrijven te moeilijk zijn om de concurrentie met het nieuwe Amerikaans-Nederlands vennootschap aan te gaan. Dat schrijft zakenkrant De Tijd. Toegevingen Om de Commissie gunstig te stellen, moest UPS verschillende nevenactiviteiten van de hand doen. Maar de afgelopen weken werd het al snel duidelijk dat grote bedrijven als FedEx zich niet geroepen voelden om UPS uit de brand te helpen. TNT wilde wel toegevingen doen en besliste om haar luchtvaartactiviteiten onder de naam TNT Airways van de hand te doen aan het Belgische bedrijf CMB. UPS mocht van Almunia namelijk geen vliegactiviteiten hebben in Europa. Maar die overnamedeal gaat dus ook niet door. TNT wilde haar luchtvaartdochter pas van de hand doen nadat de deal met UPS rond was. Aandelencrash bij TNT Het aandeel van TNT zakte de laatste maanden al behoorlijk naar beneden, van 9,5 euro tot 7 euro per aandeel. Beleggers speculeerden al op de 'njet' van Europa aan het adres van de twee bedrijven. Nadat het nieuws van de geannuleerde overname bekend raakte, halveerde de waarde van de TNT-aandelen tot 4,55 euro per aandeel. UPS betaalt TNT Express 200 miljoen euro als compensatie voor de mislukte overname. TNT gaf in een verklaring aan de situatie te betreuren, omdat het ervan uitging dat de overname gunstig was voor alle betrokkenen. (Belga/EA)