Via de kapitaalverhoging wil de bank de kapitaalbuffer in die mate versterken waardoor die voldoet aan de nieuwe Europese bankenregels. UniCredit is daarmee de eerste Europese grootbank die een dergelijke omvangrijke kapitaalverhoging doorvoert.

Volgens bronnen bij het persagentschap Reuters zou de grootbank de geplande maatregelen in het eerste kwartaal 2012 willen doorvoeren. Bij voorkeur zelfs al in januari, op voorwaarde dat de marktvoorwaarden tegen dan gunstiger zijn dan vandaag het geval is.

De Italiaanse bank maakte maandag ook nog bekend dat het in het derde kwartaal een verlies van 10,6 miljard euro heeft geboekt. Dat was grotendeels te wijten aan afschrijvingen ter waarde van 9,6 miljard euro. Er volgt dit jaar geen dividend voor de aandeelhouders.

UniCredit, die actief is in 22 landen en 38 miljard euro Italiaanse staatsobligaties in portefeuille heeft, zag de waarde van zijn aandeel sinds begin 2011 halveren. (Belga/BO)

Via de kapitaalverhoging wil de bank de kapitaalbuffer in die mate versterken waardoor die voldoet aan de nieuwe Europese bankenregels. UniCredit is daarmee de eerste Europese grootbank die een dergelijke omvangrijke kapitaalverhoging doorvoert. Volgens bronnen bij het persagentschap Reuters zou de grootbank de geplande maatregelen in het eerste kwartaal 2012 willen doorvoeren. Bij voorkeur zelfs al in januari, op voorwaarde dat de marktvoorwaarden tegen dan gunstiger zijn dan vandaag het geval is.De Italiaanse bank maakte maandag ook nog bekend dat het in het derde kwartaal een verlies van 10,6 miljard euro heeft geboekt. Dat was grotendeels te wijten aan afschrijvingen ter waarde van 9,6 miljard euro. Er volgt dit jaar geen dividend voor de aandeelhouders. UniCredit, die actief is in 22 landen en 38 miljard euro Italiaanse staatsobligaties in portefeuille heeft, zag de waarde van zijn aandeel sinds begin 2011 halveren. (Belga/BO)