Umicore waarschuwt voor lagere winst in 2013 en gaat zijn kostenbasis en productie aanpassen.

Het materiaaltechnologiebedrijf heeft vorig jaar een recurrente bedrijfswinst van 372 miljoen euro geboekt, wat 11 procent minder is dan in 2011. De inkomsten stegen met 5 procent tot 2,4 miljard euro.

De economische vertraging had een negatief effect op de productmix en marges, meldt de groep in een persbericht.

Het bedrijf stelt een bruto jaardividend voor van 1 euro per aandeel, waarvan 0,50 euro al werd uitgekeerd.

Umicore meldt dat het zijn kostenbasis en productie zal aanpassen als antwoord op de evolutie in bepaalde eindmarkten.

Wat de vooruitzichten betreft, blijft de groep voorzichtig. Zonder verbetering in de eindmarkten en anticiperend op een lagere bijdrage van de recycling-activiteiten verwacht Umicore dat de recurrente bedrijfswinst voor 2013 lager zal liggen dan in 2012.

"In 2012 hebben we opnieuw solide resultaten neergezet in steeds meer uitdagende omstandigheden. Ondanks een zwak economisch klimaat was dit onze tweede beste prestatie ooit. Hoewel we niet immuun zijn voor een dalende conjunctuur, tonen onze resultaten aan dat we over voldoende veerkracht beschikken", zei CEO Marc Grynberg in een teolichting. (Belga/BO)

Umicore waarschuwt voor lagere winst in 2013 en gaat zijn kostenbasis en productie aanpassen. Het materiaaltechnologiebedrijf heeft vorig jaar een recurrente bedrijfswinst van 372 miljoen euro geboekt, wat 11 procent minder is dan in 2011. De inkomsten stegen met 5 procent tot 2,4 miljard euro. De economische vertraging had een negatief effect op de productmix en marges, meldt de groep in een persbericht. Het bedrijf stelt een bruto jaardividend voor van 1 euro per aandeel, waarvan 0,50 euro al werd uitgekeerd. Umicore meldt dat het zijn kostenbasis en productie zal aanpassen als antwoord op de evolutie in bepaalde eindmarkten. Wat de vooruitzichten betreft, blijft de groep voorzichtig. Zonder verbetering in de eindmarkten en anticiperend op een lagere bijdrage van de recycling-activiteiten verwacht Umicore dat de recurrente bedrijfswinst voor 2013 lager zal liggen dan in 2012. "In 2012 hebben we opnieuw solide resultaten neergezet in steeds meer uitdagende omstandigheden. Ondanks een zwak economisch klimaat was dit onze tweede beste prestatie ooit. Hoewel we niet immuun zijn voor een dalende conjunctuur, tonen onze resultaten aan dat we over voldoende veerkracht beschikken", zei CEO Marc Grynberg in een teolichting. (Belga/BO)