Clariant hoopt de deal, die nog moet worden goedgekeurd door de autoriteiten, in het eerste halfjaar 2011 af te ronden. Door de overname zou het Zwitserse bedrijf 95 procent van Süd-Chemie in handen krijgen.

Clariant heeft de afgelopen twee jaar een verregaande herstructurering doorgevoerd. De overname van Süd-Chemie is de eerste na de herstructurering. Het farmabedrijf verwacht dat het dankzij de overname zijn omzet met een vijfde zal zien stijgen. Süd-Chemie is vooral actief in chemicaliën voor de auto- en olie industrie.

Clariant maakte woensdag ook resultaten bekend voor het volledige boekjaar. Het bedrijf noteert een winst van 191 miljoen Zwitserse frank tegen 194 miljoen het jaar voordien. De omzet klokt 8 procent hoger af tot 7,12 miljard Zwitserse frank.

Clariant hoopt de deal, die nog moet worden goedgekeurd door de autoriteiten, in het eerste halfjaar 2011 af te ronden. Door de overname zou het Zwitserse bedrijf 95 procent van Süd-Chemie in handen krijgen. Clariant heeft de afgelopen twee jaar een verregaande herstructurering doorgevoerd. De overname van Süd-Chemie is de eerste na de herstructurering. Het farmabedrijf verwacht dat het dankzij de overname zijn omzet met een vijfde zal zien stijgen. Süd-Chemie is vooral actief in chemicaliën voor de auto- en olie industrie. Clariant maakte woensdag ook resultaten bekend voor het volledige boekjaar. Het bedrijf noteert een winst van 191 miljoen Zwitserse frank tegen 194 miljoen het jaar voordien. De omzet klokt 8 procent hoger af tot 7,12 miljard Zwitserse frank.