Umicore boekte in de eerste jaarhelft een nettowinst van 126,9 miljoen euro, tegen 21,3 miljoen eerder over dezelfde periode vorig jaar.

Umicore spreekt over een substantiële verbetering van de prestaties in vergelijking met de lage niveaus tijdens de eerste helft van 2009 en ook heel wat beter dan de tweede helft van vorig jaar.

Umicore schrijft dit toe aan het herstel in de belangrijke markten van de activiteiten advanced materials en precious metals products en catalysts, gekoppeld aan de positieve impact van de kostenverminderingsmaatregelen.

Op basis van de prestaties tijdens de eerste jaarhelft en de verwachte vraagsituatie tijdens de tweede jaarhelft, verhoogt Umicore haar winstverwachtingen voor het ganse jaar.

De recurrente ebit voor het ganse jaar zal naar verwachting belanden tussen 315 miljoen euro en 335 miljoen euro. Eerder lag dat cijfer op 260 à 290 miljoen euro.

Umicore boekte in de eerste jaarhelft een nettowinst van 126,9 miljoen euro, tegen 21,3 miljoen eerder over dezelfde periode vorig jaar. Umicore spreekt over een substantiële verbetering van de prestaties in vergelijking met de lage niveaus tijdens de eerste helft van 2009 en ook heel wat beter dan de tweede helft van vorig jaar. Umicore schrijft dit toe aan het herstel in de belangrijke markten van de activiteiten advanced materials en precious metals products en catalysts, gekoppeld aan de positieve impact van de kostenverminderingsmaatregelen. Op basis van de prestaties tijdens de eerste jaarhelft en de verwachte vraagsituatie tijdens de tweede jaarhelft, verhoogt Umicore haar winstverwachtingen voor het ganse jaar. De recurrente ebit voor het ganse jaar zal naar verwachting belanden tussen 315 miljoen euro en 335 miljoen euro. Eerder lag dat cijfer op 260 à 290 miljoen euro.