Materialentechnologiegroep Umicore heeft van de Chinese autoriteiten groen licht gekregen om een nieuwe fabriek voor de productie van zinkpoeder te bouwen in Gangsha (Hunan).

Dat nieuws raakte bekend in de marge van de ontmoeting van premier Elio Di Rupo met zijn Chinese ambtsgenoot Li Keqiang.

Umicore is al jaren actief in China. Maar de fabriek voor de productie van zinkpoeder kreeg nieuwe regels opgelegd voor de uitstoot van schadelijke stoffen. De bestaande fabriek stootte te veel lood uit.

Het bedrijf heeft nu van de autoriteiten de toelating gekregen om een nieuwe fabriek te bouwen, moderner en milieuvriendelijker.

Di Rupo heeft woensdag ook een ontmoeting met Wang Jianlin, de topman van de Dalian Wanda Group. Die groep zou plannen hebben om in België te investeren.

Materialentechnologiegroep Umicore heeft van de Chinese autoriteiten groen licht gekregen om een nieuwe fabriek voor de productie van zinkpoeder te bouwen in Gangsha (Hunan). Dat nieuws raakte bekend in de marge van de ontmoeting van premier Elio Di Rupo met zijn Chinese ambtsgenoot Li Keqiang. Umicore is al jaren actief in China. Maar de fabriek voor de productie van zinkpoeder kreeg nieuwe regels opgelegd voor de uitstoot van schadelijke stoffen. De bestaande fabriek stootte te veel lood uit. Het bedrijf heeft nu van de autoriteiten de toelating gekregen om een nieuwe fabriek te bouwen, moderner en milieuvriendelijker. Di Rupo heeft woensdag ook een ontmoeting met Wang Jianlin, de topman van de Dalian Wanda Group. Die groep zou plannen hebben om in België te investeren.