De Belgische materiaaltechnologiegroep Umicore is het meest duurzame bedrijf ter wereld volgens de jaarlijkse Global 100-index van het Canadese onderzoeksbureau Corporate Knights.

Umicore haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit propere technologie, merkt Corporate Knights op. Het bedrijf met hoofdzetel in Brussel maakt onder meer autokatalysatoren die de vervuiling door auto's verminderen en is ook gespecialiseerd in recyclagetechnologie.

Marc Grynberg, de CEO van Umicore, reageert in een mededeling verheugd op de bekroning. "Erkend worden als meest duurzame onderneming is voor ons bovenal een aansporing om onze activiteiten op duurzame wijze verder te doen groeien. We hebben nog heel wat werk voor de boeg, maar deze erkenning toont aan dat we op de juiste weg zijn."

Vorig jaar eindigde Umicore als negende in de Global 100 index en het jaar daarvoor als vijfde.

In die rangschikking van duurzame bedrijven is België overigens twee keer vertegenwoordigd: chemiegroep UCB staat op plaats 76.

De Belgische materiaaltechnologiegroep Umicore is het meest duurzame bedrijf ter wereld volgens de jaarlijkse Global 100-index van het Canadese onderzoeksbureau Corporate Knights. Umicore haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit propere technologie, merkt Corporate Knights op. Het bedrijf met hoofdzetel in Brussel maakt onder meer autokatalysatoren die de vervuiling door auto's verminderen en is ook gespecialiseerd in recyclagetechnologie. Marc Grynberg, de CEO van Umicore, reageert in een mededeling verheugd op de bekroning. "Erkend worden als meest duurzame onderneming is voor ons bovenal een aansporing om onze activiteiten op duurzame wijze verder te doen groeien. We hebben nog heel wat werk voor de boeg, maar deze erkenning toont aan dat we op de juiste weg zijn." Vorig jaar eindigde Umicore als negende in de Global 100 index en het jaar daarvoor als vijfde. In die rangschikking van duurzame bedrijven is België overigens twee keer vertegenwoordigd: chemiegroep UCB staat op plaats 76.