De materiaaltechnologiegroep Umicore gaat circa 25 miljoen euro investeren in de vernieuwing van haar site in Olen. Tegelijkertijd moeten er tegen 2020 echter ook 70 van de ongeveer 950 banen in de Antwerpse vestiging verdwijnen, evenwel zonder gedwongen ontslagen.

De investering is bedoeld om de fabriek voor kobaltraffinage en -recyclage te vernieuwen en de infrastructuur van de site te moderniseren, verduidelijkt Umicore in een persbericht.

"De vernieuwde raffinagefabriek laat Umicore toe meer kobalt te produceren en eveneens zijn vermogen te vergroten om kobalt- en nikkelhoudende residuen te recycleren", klinkt het.

Daarnaast kondigde Umicore aan dat er 70 banen moeten verdwijnen tegen 2020.

'Naast investeringen kondigde Umicore ook maatregelen aan om de competitiviteit van de Olen-site verder te verhogen. De Olen-site wil haar personeelsbestand tegen 2020 verminderen met 70 functies. Deze vermindering kan gerealiseerd worden door natuurlijk verloop in de komende vijf jaar, dus zonder ontslagen.' (uit het persbericht)

"Deze investeringsplannen bevestigen ons vertrouwen in de toekomst van de Olen-site. In de huidige uitdagende omstandigheden moeten we er alles aan doen om de Olen-site competitief te houden. Ik ben ervan overtuigd dat deze investeringen ons zullen helpen om hierin te slagen", aldus sitemanager Jan Vliegen in het persbericht.

De materiaaltechnologiegroep Umicore gaat circa 25 miljoen euro investeren in de vernieuwing van haar site in Olen. Tegelijkertijd moeten er tegen 2020 echter ook 70 van de ongeveer 950 banen in de Antwerpse vestiging verdwijnen, evenwel zonder gedwongen ontslagen. De investering is bedoeld om de fabriek voor kobaltraffinage en -recyclage te vernieuwen en de infrastructuur van de site te moderniseren, verduidelijkt Umicore in een persbericht. "De vernieuwde raffinagefabriek laat Umicore toe meer kobalt te produceren en eveneens zijn vermogen te vergroten om kobalt- en nikkelhoudende residuen te recycleren", klinkt het. Daarnaast kondigde Umicore aan dat er 70 banen moeten verdwijnen tegen 2020. "Deze investeringsplannen bevestigen ons vertrouwen in de toekomst van de Olen-site. In de huidige uitdagende omstandigheden moeten we er alles aan doen om de Olen-site competitief te houden. Ik ben ervan overtuigd dat deze investeringen ons zullen helpen om hierin te slagen", aldus sitemanager Jan Vliegen in het persbericht.