Umicore investeert 100 miljoen euro in Hoboken

24/10/13 om 14:09 - Bijgewerkt om 14:09

Bron: Trends

De materiaaltechnologiegroep Umicore gaat 100 miljoen euro investeren in haar site in Hoboken. Het is daarbij de bedoeling om de capaciteit voor de recyclage van edelmetalen (Precious Metals Refining) met 40 procent te verhogen, meldt Umicore donderdag.

Umicore investeert 100 miljoen euro in Hoboken

© Belga

Na de investeringen zou de site in Hoboken een capaciteit van ongeveer 500.000 ton per jaar halen. "Het plan houdt investeringen in van ongeveer 100 miljoen euro over een periode van twee jaar.

De investeringen zouden voornamelijk de capaciteit van de smelter en de hoogoven verbeteren en technische verbeteringen omvatten", stelt Umicore. Ze zouden Umicore Precious Metal Refining "de mogelijkheid geven om verder te bouwen op haar vermogen om de breedste waaier aan complexe materialen, afkomstig uit de hele wereld, te behandelen".

Het bedrijf heeft de nodige vergunningen aangevraagd. Umicore hoopt de uitbreiding tegen 2016 rond te hebben, verduidelijkt een woordvoerder donderdag. Hoeveel jobs de investering zal creëren, is nog niet duidelijk, luidt het.

Umicore voegt er in een mededeling nog aan toe dat het andere wegen voor langetermijngroei voor de recyclageactiviteiten blijft onderzoeken. "Het gaat hierbij om mogelijke verdere capaciteitsverbeteringen van de Hoboken-site na 2015, het nastreven van opportuniteiten in nieuwe markten en de verdere ontwikkeling van de batterijrecyclageactiviteiten", klinkt het. De site in Hoboken biedt momenteel aan 1.650 mensen werk. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners