Umicore gaat een fabriek bouwen in China voor de productie van katalysatoren voor zware dieselvoertuigen (HDD).

De nieuwe vestiging zal gebouwd worden in de buurt van Umicore's bestaande katalysatorfabriek en technologieontwikkelingscentrum in het Suzhou Industrial Park.

De materiaaltechnologiegroep verwacht de productie begin 2014 op te starten.

Chinese marktDe nieuwe fabriek zal zich op de Chinese markt richten. De vestiging zal katalysatoren produceren van het type 'Selective Catalytic Reduction' (SCR) voor de nabehandeling van stikstofoxiden in de uitlaatgassen.

De producten zullen voldoen aan de nieuwe China IV-emissienormen, die in juli volgend jaar van kracht gaan.

Contracten

"De Chinese HDD-markt is de grootste ter wereld in aantal voertuigen, met een jaarlijkse productie van meer dan 2 miljoen stuks", luidt het in een persbericht.

"Umicore heeft zich verzekerd van een aantal contracten voor HDD-motorplatformen die voldoen aan deze nieuwe normen en deze investering zal aanzienlijke capaciteit aan Umicore's bestaande productie van HDD-katalysatoren in China toevoegen." (Belga/KVDA)

Umicore gaat een fabriek bouwen in China voor de productie van katalysatoren voor zware dieselvoertuigen (HDD). De nieuwe vestiging zal gebouwd worden in de buurt van Umicore's bestaande katalysatorfabriek en technologieontwikkelingscentrum in het Suzhou Industrial Park. De materiaaltechnologiegroep verwacht de productie begin 2014 op te starten. Chinese marktDe nieuwe fabriek zal zich op de Chinese markt richten. De vestiging zal katalysatoren produceren van het type 'Selective Catalytic Reduction' (SCR) voor de nabehandeling van stikstofoxiden in de uitlaatgassen. De producten zullen voldoen aan de nieuwe China IV-emissienormen, die in juli volgend jaar van kracht gaan. Contracten "De Chinese HDD-markt is de grootste ter wereld in aantal voertuigen, met een jaarlijkse productie van meer dan 2 miljoen stuks", luidt het in een persbericht. "Umicore heeft zich verzekerd van een aantal contracten voor HDD-motorplatformen die voldoen aan deze nieuwe normen en deze investering zal aanzienlijke capaciteit aan Umicore's bestaande productie van HDD-katalysatoren in China toevoegen." (Belga/KVDA)