Eén op de twintig Nederlandse bedrijven en organisaties denkt dat uitbuiting van personeel vaak binnen de eigen branche voorkomt.

Misstanden komen naar eigen zeggen met name voor in de transport en logistiek, bouwnijverheid en ICT. Ook de industriebranche en de sector cultuur, sport, toerisme, recreatie en horeca scoren hoog.

Iets meer dan één op de vijf bedrijven die personeel inhuren, voert geen controles uit bij het selecteren van een uitzendbureau of het werken met uitzendkrachten. Aanbod van het personeel, prijs en flexibiliteit zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van een uitzendbureau.

De helft van de bedrijven in Nederland zei begin dit jaar gebruik te maken van flexibel personeel. Hoe groter de organisatie, des te vaker maakte men gebruik van uitzendkrachten.

Eén op de twintig Nederlandse bedrijven en organisaties denkt dat uitbuiting van personeel vaak binnen de eigen branche voorkomt. Misstanden komen naar eigen zeggen met name voor in de transport en logistiek, bouwnijverheid en ICT. Ook de industriebranche en de sector cultuur, sport, toerisme, recreatie en horeca scoren hoog. Iets meer dan één op de vijf bedrijven die personeel inhuren, voert geen controles uit bij het selecteren van een uitzendbureau of het werken met uitzendkrachten. Aanbod van het personeel, prijs en flexibiliteit zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van een uitzendbureau. De helft van de bedrijven in Nederland zei begin dit jaar gebruik te maken van flexibel personeel. Hoe groter de organisatie, des te vaker maakte men gebruik van uitzendkrachten.