Nike heeft in ons land vijf distributiecentra, in Laakdal, Ham en Meerhout, goed voor meer dan 4.000 werknemers. Door een sterk toenemende online verkoop en groei van de Europese markt, staat het bedrijf voor een digitale transformatie, laat Crevits weten.

De site in Ham wordt uitgebreid voor extra logistieke ruimte en er wordt nieuwe technologie geïmplementeerd. Het gaat om een eigen ontwikkeld proces waarmee producten die verspreid liggen over de 97 hectare grote site, en gelinkt zijn aan eenzelfde bestelling, samengevoegd worden. De producten worden gesorteerd met continu hoogtechnologisch ronddraaiende productielijnen. Op die manier kan Nike producten van verschillende distributiegebouwen samenvoegen tot één verzending, naar een handelaar of naar een klant die online bestelt.

Het centrum in Ham zal het eerste ter wereld zijn waar de nieuwe technologie wordt gebruikt. Nike doet zelf een investering van 116 miljoen euro. De uitbreiding en vernieuwing in Ham is goed voor 500 extra jobs.

Nike heeft in ons land vijf distributiecentra, in Laakdal, Ham en Meerhout, goed voor meer dan 4.000 werknemers. Door een sterk toenemende online verkoop en groei van de Europese markt, staat het bedrijf voor een digitale transformatie, laat Crevits weten. De site in Ham wordt uitgebreid voor extra logistieke ruimte en er wordt nieuwe technologie geïmplementeerd. Het gaat om een eigen ontwikkeld proces waarmee producten die verspreid liggen over de 97 hectare grote site, en gelinkt zijn aan eenzelfde bestelling, samengevoegd worden. De producten worden gesorteerd met continu hoogtechnologisch ronddraaiende productielijnen. Op die manier kan Nike producten van verschillende distributiegebouwen samenvoegen tot één verzending, naar een handelaar of naar een klant die online bestelt. Het centrum in Ham zal het eerste ter wereld zijn waar de nieuwe technologie wordt gebruikt. Nike doet zelf een investering van 116 miljoen euro. De uitbreiding en vernieuwing in Ham is goed voor 500 extra jobs.