Benoit Demeunynck wordt vanaf 1 mei de nieuwe 'plant manager' van de fabriek in Daqing. Dat houdt in dat hij de operationele leiding over de fabriek krijgt. Momenteel is Demeunynck nog 'plant manager' van de Volvo-fabriek in Chengdu. Daar wordt hij vanaf 1 juni opgevolgd door Luc Semeese.

De fabriek in Chengdu is sinds vorig jaar operationeel. De fabriek in Daqing is nog niet opgestart. Naast de twee assemblage fabrieken heeft Volvo Cars ook nog een motorenfabriek in China. Volvo Cars is in handen van de Chinese groep Geely.

Beide managers hebben een verleden bij de Volvo-fabriek in Gent. Benoit Demeunynck was er hoofd van de lakfabriek en de eindassemblage. Semeese was er directeur engineering.

Overigens zijn Demeunynck en Semeese niet de enige Belgen die
topfuncties uitoefenen bij Volvo Cars in China. Ook de kwaliteitsdirecteur in de fabriek in Chengdu is een landgenoot. (Belga/BO)


Benoit Demeunynck wordt vanaf 1 mei de nieuwe 'plant manager' van de fabriek in Daqing. Dat houdt in dat hij de operationele leiding over de fabriek krijgt. Momenteel is Demeunynck nog 'plant manager' van de Volvo-fabriek in Chengdu. Daar wordt hij vanaf 1 juni opgevolgd door Luc Semeese. De fabriek in Chengdu is sinds vorig jaar operationeel. De fabriek in Daqing is nog niet opgestart. Naast de twee assemblage fabrieken heeft Volvo Cars ook nog een motorenfabriek in China. Volvo Cars is in handen van de Chinese groep Geely. Beide managers hebben een verleden bij de Volvo-fabriek in Gent. Benoit Demeunynck was er hoofd van de lakfabriek en de eindassemblage. Semeese was er directeur engineering. Overigens zijn Demeunynck en Semeese niet de enige Belgen die topfuncties uitoefenen bij Volvo Cars in China. Ook de kwaliteitsdirecteur in de fabriek in Chengdu is een landgenoot. (Belga/BO)