Volgens een woordvoerder van TUI Travel wordt in functie van het besparingsplan in de eerste plaats gemikt op vrijwillige ontslagen in het Engelse Luton. Op dit moment is het onduidelijk hoeveel banen zullen sneuvelen. De onderneming wil de operatie doorvoeren om de competitiviteit te kunnen verhogen.

TUI Travel blijkt nogal te lijden onder de prijzenslag bij de last minute boekingen, die wegen op de winst van de touroperator. Het aantal boekingen nam zowel in het zomer- als winterseizoen toe, maar de trend naar de op korte termijn geplande en lager geprijsde reizen zorgt voor lagere winstcijfers, vooral in Groot-Brittannië.

Bovendien heeft de lage koers van het Britse pond een negatieve invloed op de resultaten van de groep. De onderneming houdt wel vast aan zijn winstverwachtingen voor het boekjaar 2009/10. Begin december worden de gedetailleerde jaarresultaten bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder van TUI Travel wordt in functie van het besparingsplan in de eerste plaats gemikt op vrijwillige ontslagen in het Engelse Luton. Op dit moment is het onduidelijk hoeveel banen zullen sneuvelen. De onderneming wil de operatie doorvoeren om de competitiviteit te kunnen verhogen. TUI Travel blijkt nogal te lijden onder de prijzenslag bij de last minute boekingen, die wegen op de winst van de touroperator. Het aantal boekingen nam zowel in het zomer- als winterseizoen toe, maar de trend naar de op korte termijn geplande en lager geprijsde reizen zorgt voor lagere winstcijfers, vooral in Groot-Brittannië.Bovendien heeft de lage koers van het Britse pond een negatieve invloed op de resultaten van de groep. De onderneming houdt wel vast aan zijn winstverwachtingen voor het boekjaar 2009/10. Begin december worden de gedetailleerde jaarresultaten bekendgemaakt.