De coronacrisis treft de reissector bijzonder hard. Na het gebruikelijke verlies in de winter, volgt voor het Duits-Britse reisconcern een extreem moeilijk zomerseizoen. Door onzekerheid rond de coronacrisis wil TUI, wereldmarktleider en de grootste speler op de Belgische markt, de kosten wereldwijd met 30 procent drukken.

Dat zal een impact hebben op mogelijk 8.000 banen, die niet aangeworven of geschrapt zullen worden. Het gaat in verhouding om meer dan 10 procent van het werknemersbestand. TUI telt wereldwijd bijna 70.000 werknemers.

Het is op dit moment niet duidelijk of en waar er in België banen zullen sneuvelen. Volgens woordvoerder Piet Demeyere is er nog geen verdeling gemaakt van de ingreep over de verschillende landen waar TUI actief is. Een werkgroep zal zich daarover buigen. In België werken zowat 2.300 mensen voor de groep.

TUI kondigt de beparingsmaatregelen aan bij de publicatie van de halfjaarresultaten van het gebroken boekjaar (cijfers tot eind maart). De aangepaste winst voor belastingen en intresten daalde zowat 175 procent, tot een verlies van 828,7 miljoen euro.

Het reisconcern heeft al zicht op staatssteun, dankzij het steunplan van honderden miljarden euro's dat de Duitse regering medio maart aankondigde voor de Duitse bedrijven. Het gaat onder meer om leningen. Maar TUI meldt dat die leningen op zeer korte tijd terugbetaald moeten worden. Vandaar de besparingsronde.

TUI zegt nog tot slot dat reizen in de zomer mogelijk zijn, als er duidelijke regels zijn voor bijvoorbeeld hygiëne. Het reisconcern hoopt de komende maanden de draad op te pikken en de reizen te hervatten. Naar welke landen, is niet duidelijk omwille van de vele reisbeperkingen. 'Het seizoen start later, maar kan daarom ook langer duren', zegt CEO Friedrich Joussen.

De coronacrisis treft de reissector bijzonder hard. Na het gebruikelijke verlies in de winter, volgt voor het Duits-Britse reisconcern een extreem moeilijk zomerseizoen. Door onzekerheid rond de coronacrisis wil TUI, wereldmarktleider en de grootste speler op de Belgische markt, de kosten wereldwijd met 30 procent drukken.Dat zal een impact hebben op mogelijk 8.000 banen, die niet aangeworven of geschrapt zullen worden. Het gaat in verhouding om meer dan 10 procent van het werknemersbestand. TUI telt wereldwijd bijna 70.000 werknemers. Het is op dit moment niet duidelijk of en waar er in België banen zullen sneuvelen. Volgens woordvoerder Piet Demeyere is er nog geen verdeling gemaakt van de ingreep over de verschillende landen waar TUI actief is. Een werkgroep zal zich daarover buigen. In België werken zowat 2.300 mensen voor de groep. TUI kondigt de beparingsmaatregelen aan bij de publicatie van de halfjaarresultaten van het gebroken boekjaar (cijfers tot eind maart). De aangepaste winst voor belastingen en intresten daalde zowat 175 procent, tot een verlies van 828,7 miljoen euro. Het reisconcern heeft al zicht op staatssteun, dankzij het steunplan van honderden miljarden euro's dat de Duitse regering medio maart aankondigde voor de Duitse bedrijven. Het gaat onder meer om leningen. Maar TUI meldt dat die leningen op zeer korte tijd terugbetaald moeten worden. Vandaar de besparingsronde.TUI zegt nog tot slot dat reizen in de zomer mogelijk zijn, als er duidelijke regels zijn voor bijvoorbeeld hygiëne. Het reisconcern hoopt de komende maanden de draad op te pikken en de reizen te hervatten. Naar welke landen, is niet duidelijk omwille van de vele reisbeperkingen. 'Het seizoen start later, maar kan daarom ook langer duren', zegt CEO Friedrich Joussen.