Volvo, de Zweedse producent van trucks, gaat meer kosten schrappen dan gepland. Dat heeft Volvo, met een grote fabriek in Gent, vandaag gezegd naar aanleiding van de resultaten over het derde kwartaal.

Een bestaand kostenbesparingsplan van 6,5 miljard kronen wordt uitgebreid met extra kostenbesparingen ten belope van 3,5 miljard kronen, aldus het bedrijf. "De winstgevendheid van het bedrijf is niet op het gewenste niveau. Het is duidelijk dat we nog heel wat werk voor de boeg hebben", aldus ceo Olof Persson.

Er zal extra worden bespaard bij de divisie zware machines en de verkoopsafdeling. Dat geldt ook voor de ICT-activiteiten.(Belga/NS)

Volvo, de Zweedse producent van trucks, gaat meer kosten schrappen dan gepland. Dat heeft Volvo, met een grote fabriek in Gent, vandaag gezegd naar aanleiding van de resultaten over het derde kwartaal.Een bestaand kostenbesparingsplan van 6,5 miljard kronen wordt uitgebreid met extra kostenbesparingen ten belope van 3,5 miljard kronen, aldus het bedrijf. "De winstgevendheid van het bedrijf is niet op het gewenste niveau. Het is duidelijk dat we nog heel wat werk voor de boeg hebben", aldus ceo Olof Persson. Er zal extra worden bespaard bij de divisie zware machines en de verkoopsafdeling. Dat geldt ook voor de ICT-activiteiten.(Belga/NS)