Elke week nodigt de redactie van Trends een belangrijke persoonlijkheid uit de economische, politieke of academische wereld uit voor een goed gesprek. Een gesprek waarin de journalisten van Trends op de vrouw of man af op zoek gaan naar hun drijfveren en uitdagingen in het bouwen aan de maatschappij van morgen.

Trends Talk is uw wekelijkse afspraak voor een gesprek waarin de tijd wordt genomen om te luisteren naar argumenten en tegenargumenten.

De kranten staan vol van de sterk stijgende elektriciteitsfactuur maar ook over het politieke gehakketak over het sluiten van de twee resterende kerncentrales in ons land. Het zijn zaken die met daadkracht aangepakt moeten worden om de energievoorziening op langere termijn te kunnen garanderen, zegt Ilse Tant van netbeheerder Elia. De energietransitie biedt veel opportuniteiten maar stelt ons ook voor grote uitdagingen. Ilse Tant lijst ze voor ons op in Trends Talk.

In Trends Summer Talk schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met tien prominente Vlamingen uit de bedrijfswereld, economische of maatschappelijke wereld. In deze aflevering is Marion Debruyne van de Vlerick Business School aan het woord.

In Trends Summer Talk schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met tien prominente Vlamingen uit de bedrijfswereld, economische of maatschappelijke wereld. In deze aflevering is Ann Wauters, professioneel basketbalspeelster en keynote speaker, aan het woord.

'Het probleem is erger dan ooit', zegt Lieven Boeve over het lerarentekort in Vlaanderen. De directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen luidt in Trends Summer Talk de alarmbel. Over twee weken start het nieuwe schooljaar maar steeds vaker zullen klassen samengezet worden en zullen vakken zoals Frans maandenlang niet gegeven worden: 'Dit wordt hét grote probleem van het volgende schooljaar en de komende schooljaren.'

In Trends Summer Talk schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met tien prominente Vlamingen uit de bedrijfswereld, economische of maatschappelijke wereld. In deze aflevering is Françoise Chombar, die afscheid neemt als CEO van technologieparel Melexis, aan het woord.

De politieke toekomstdroom van N-VA-voorzitter Bart De Wever is de hereniging van Vlaanderen en Nederland in een nieuwe, confederale staat. Dat zegt hij in Trends Talk op Kanaal Z. 'Het is een persoonlijk standpunt en het publiek is er nog niet rijp voor. Maar wat vandaag ondenkbaar is, kan morgen realiteit zijn', klinkt het.

In Trends Summer Talk schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met tien prominente Vlamingen uit de bedrijfswereld, economische of maatschappelijke wereld. In de derde aflevering is Conny Vandendriessche (House of HR) aan het woord.

In Trends Summer Talk schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met tien prominente Vlamingen uit de bedrijfswereld, economische of maatschappelijke wereld. In de tweede aflevering is ondernemer Marc Coucke aan het woord.

In Trends Summer Talk schetsen we het beeld van een zomer van de hoop aan de hand van een gesprek met tien prominente Vlamingen uit de bedrijfswereld, economische of maatschappelijke wereld. In de eerste aflevering is Stijn Elsen, CEO van Joker Reizen, aan het woord.

"De bioscoopsector is al decennia lang een krimpende markt maar toch slagen we erin groei te creëren". Aan het woord is Eddy Duquenne, CEO Kinepolis en deze week te gast in Trends Talk. De verplichte sluiting van de 114 bioscoopcomplexen in Europa, Canada en de VS zorgde voor een daling van 40 miljoen bezoekers in 2019 tot 12 miljoen in 2020. Ook de omzet kreeg een flinke knauw: min 68 procent. Toch is Eddy Duquenne optimistisch en niet bevreesd voor de sterke opkomst van streamingdiensten. De toekomst ligt in meer beleving bezorgen aan de bezoeker en net dat is een sterkte van de Kinepolis Group.

Bart De Smet, voorzitter van werkgeversorganisatie VBO en de Groep van Tien, is tevreden over het sociaal akkoord dat vakbonden en werkgevers begin deze week hebben gesloten. De Smet, die voordien CEO en nu voorzitter is van verzekeraar Ageas, spreekt in Trends Talk dit weekend openhartig over de aartsmoeilijke onderhandelingen die aan het sociaal akkoord voorafgingen.

"Onze Belgische landbouw is bij de beste van de klas op het gebied van CO2-reductie", zegt Eric Lauwers, de CEO van Arvesta, dit weekend in Trends Talk. De topman van de grootste agrobedrijvengroep van het land, de vroegere Groep Aveve, noemt de toenemende politieke polarisering tussen natuur en landbouw totaal verkeerd: "Wij hebben een zeer lage CO2-uitstoot' zegt Lauwers. "We zouden beter paal en perk stellen aan de import van producten uit landen die minder strenge normen hanteren."