Elke week nodigt de redactie van Trends een belangrijke persoonlijkheid uit de economische, politieke of academische wereld uit voor een goed gesprek. Een gesprek waarin de journalisten van Trends op de vrouw of man af op zoek gaan naar hun drijfveren en uitdagingen in het bouwen aan de maatschappij van morgen.

Trends Talk is uw wekelijkse afspraak voor een gesprek waarin de tijd wordt genomen om te luisteren naar argumenten en tegenargumenten.

Wouter De Geest, voormalig captain of industry en huidig voorzitter van Voka, geeft z'n afscheidsinterview dit weekend in Trends Talk. Maandag draagt hij het voorzittersstokje over aan z'n opvolger. Maar zelfs op z'n allerlaatste werkdag laait de passie voor onze Vlaamse industrie hoog op.

Jan De Meulemeester gaat in gesprek met Alexander Mattelaer, professor aan de VUB en expert in defensie en internationale veiligheid. Volgens Mattelaer moet onze regering dringend het buitenlands beleid hervormen. Sinds het einde van de Koude Oorlog legt België op het vlak van buitenlands beleid amper nog eigen accenten en rekent het op de diplomatieke paraplu van de Europese Unie. Maar dat volstaat niet meer: de veranderende mondiale machtsverhoudingen en de oorlog in Oekraïne nopen tot een herijking van onze positie in Europa en in de rest van de wereld. Andere Europese landen zijn daar nu al mee bezig.

Kersvers Trends Manager van het Jaar Chris Peeters praat in Trends Talk over de rol die netbeheerder Elia speelt in de energietransitie die niet enkel België maar heel Europa versneld moet doorvoeren. De oorlog in Oekraïne en de hoge energieprijzen stelt de uitdaging op scherp.