De balans tussen werk en privéleven is een hot topic de laatste jaren. Met meerdere politici die vorig jaar tijdelijk door burn-outs uitvielen, moet ook premier Alexander De Croo (Open VLD) zich weerbaar houden van burn-outs. Daar staat hij zelf niet bij stil, aldus De Croo op het gala van de Trends Manager van het Jaar in Paleis 10 van de Brussels expo. Hij omringt zich met mensen die hem uit zijn werksfeer trekken en ook zijn twee zonen houden zijn voeten op de grond. Volgens de premier moeten we aanvaarden dat er momenten zijn dat het werk- en privéleven niet in evenwicht is.

Trends bekroonde op woensdag 11 januari 2023 Rika Coppens, de CEO van House of HR, tot de 38ste Manager van het Jaar. De Franstalige collega's van Trends-Tendances riepen Diane Govaerts (CEO Ziegler) uit tot Manager de l'Année. De talkshow voorafgaand aan de bekendmaking werd geleid door Joëlle Scoriëls en Steven Van Herreweghe. De gasten waren premier Alexander De Croo, deepfake- en AI-specialist Chris Umé, Carrefour-CEO Geoffroy Gersdorff en hoogleraar Ans De Vos van de Antwerp Management School. Bekijk een fotospecial van het event in Paleis 10 van Brussels Expo op de Heizel.

Rika Coppens is woensdagavond op een gala in Brussels Expo uitgeroepen tot Trends Manager van het Jaar. De 49-jarige handelsingenieur is CEO van House of HR. Ze startte haar carrière als auditor bij PWC, om dan door te groeien tot CFO bij verschillende bedrijven, waaronder Zenitel en een Nederlandse uitbater van tankstations. Bij House of HR is ze sinds 2016 aan de slag. 2022 was een sleuteljaar voor de HR-groep, toen de Amerikaanse private equity-speler Bain Capital er een meerderheidsbelang nam. De operatie zet een turbo op de internationale groei van House of HR.

Rika Coppens, de CEO van de House of HR, werd verkozen tot Trends Manager van het Jaar 2022. Ze is de 38e laureaat van het referendum en volgt in de erelijst Chris Peeters, de CEO van Elia, op. Coppens, die voor de tweede keer was genomineerd, werd verkozen door een onafhankelijke jury en de lezers van Trends.

Het openhouden van de kerncentrales is geen oplossing op lange termijn, stelt Chris Peeters, de CEO van de hoogspanningsnetbeheerder Elia Group, terugblikkend op een bewogen energiejaar. "De oplossing is steeds dezelfde: geef de uitbouw van hernieuwbare energie een extreme boost. Ga all-out. Leg je daken vol zonnepanelen. Ontwikkel zo snel mogelijk windparken op zee. Daar zal je nooit spijt van krijgen."