EMC Medical Instruments is op 13 september failliet verklaard. Graydon meldt dat Dehaese & Dehaese advocatenkantoor aangesteld is als curator.

In het bedrijf hadden minstens een tachtigtal aandeelhouders tezamen 3,6 miljoen euro kapitaal gestopt. De groep rond medeoprichter Koenraad Kunnen slaagde er ook in een koelmachine, de ThermoGuider 300, marktklaar te maken. Het overgedragen verlies was toen opgelopen tot 2,2 miljoen.

Kunnen kreeg gezondheidsproblemen en werd uit zijn bedrijf gezet. Een groep aandeelhouders rond Jef Dockx, van de logistiekedienstengroep, stelde twee vijftigers met een Deloitte-achtergrond als gedelegeerd bestuurders aan. Zij moesten een verkoop van het bedrijf voorbereiden.

In april zegde KBC de kredietlijn op. In mei kreeg EMCMI bescherming tegen zijn schuldeisers. Intussen bleek dat gedelegeerd bestuurder Stephan Raemaekers in mei ook de vaste vertegenwoordiger was geworden van de nieuwe vennootschap Cool+ Belgium. Het maatschappelijk doel was identiek met dat van EMCMI. Cool+ Belgium begon op zijn website het EMCMI-apparaat aan te bieden. Jef Dockx schreef de aandeelhouders dat er onderhandeld werd over een tienjarige exclusieve verkoopovereenkomst met een niet genoemde partij.

Hoogstwaarschijnlijk was dat Cool+ Europe, waarvan de aandeelhouders niet bekend zijn. We hebben Jef Dockx of Stephan Raemaekers niet kunnen bereiken voor commentaar. EMCMI vroeg vorige week de stopzetting van de bescherming tegen de schuldeisers. De rechter stond dat maandag toe. Dinsdag heeft EMCMI de boeken neergelegd.

Stephan Raemaekers is intussen als vaste vertegenwoordiger van Cool+ Belgium vervangen door Marc Hoessels, een voormalige bestuurder van Deloitte Belastingconsulenten. (B.L.)

EMC Medical Instruments is op 13 september failliet verklaard. Graydon meldt dat Dehaese & Dehaese advocatenkantoor aangesteld is als curator. In het bedrijf hadden minstens een tachtigtal aandeelhouders tezamen 3,6 miljoen euro kapitaal gestopt. De groep rond medeoprichter Koenraad Kunnen slaagde er ook in een koelmachine, de ThermoGuider 300, marktklaar te maken. Het overgedragen verlies was toen opgelopen tot 2,2 miljoen. Kunnen kreeg gezondheidsproblemen en werd uit zijn bedrijf gezet. Een groep aandeelhouders rond Jef Dockx, van de logistiekedienstengroep, stelde twee vijftigers met een Deloitte-achtergrond als gedelegeerd bestuurders aan. Zij moesten een verkoop van het bedrijf voorbereiden. In april zegde KBC de kredietlijn op. In mei kreeg EMCMI bescherming tegen zijn schuldeisers. Intussen bleek dat gedelegeerd bestuurder Stephan Raemaekers in mei ook de vaste vertegenwoordiger was geworden van de nieuwe vennootschap Cool+ Belgium. Het maatschappelijk doel was identiek met dat van EMCMI. Cool+ Belgium begon op zijn website het EMCMI-apparaat aan te bieden. Jef Dockx schreef de aandeelhouders dat er onderhandeld werd over een tienjarige exclusieve verkoopovereenkomst met een niet genoemde partij.Hoogstwaarschijnlijk was dat Cool+ Europe, waarvan de aandeelhouders niet bekend zijn. We hebben Jef Dockx of Stephan Raemaekers niet kunnen bereiken voor commentaar. EMCMI vroeg vorige week de stopzetting van de bescherming tegen de schuldeisers. De rechter stond dat maandag toe. Dinsdag heeft EMCMI de boeken neergelegd. Stephan Raemaekers is intussen als vaste vertegenwoordiger van Cool+ Belgium vervangen door Marc Hoessels, een voormalige bestuurder van Deloitte Belastingconsulenten. (B.L.)