De aandeelhouders hebben daarover een akkoord bereikt. Transuniverse, met hoofdzetel in Wondelgem, neemt Combi Cargo uit Zwijnaarde voor de volle 100% over. De activiteiten en het personeel van Combi Cargo zijn sinds begin april helemaal geïntegreerd in Transuniverse.

Transuniverse werd opgericht in 1985, Combi Cargo in 1995. De beide eigenaars, de familie Adins en Wim Van Parys, zijn overtuigd dat ze door de overname een sterkere positie kunnen bekleden in een concurrentiële markt. "We denken vooral aan een meerwaarde op een bestemming zoals Griekenland, waar we beiden actief zijn", zegt Van Parys. "Per jaar rijden 1000 vrachtwagens naar Griekenland dankzij de verdubbeling van onze beide netwerken."

Transuniverse is gespecialiseerd in 'groupage en deelpartijen", met klanten in alle sectoren uit heel Europa en is goed voor een omzet van circa 50 miljoen euro en 60 medewerkers. Combi Cargo is beduidend kleiner (4 miljoen euro omzet, 6 werknemers) maar erg rendabel. Combi Cargo is gespecialiseerd in expeditiezendingen richting Griekenland en in mindere mate op bestemmingen zoals Turkije en Iran.

De tandem Transuniverse-Combi Cargo plant voor dit jaar nog een capaciteitsuitbreiding met 20 nieuwe los- en laadkades. Het is de bedoeling om in Griekenland een tweede kantoor te openen in Thessaloniki, naast het filiaal in Athene.

KC

De aandeelhouders hebben daarover een akkoord bereikt. Transuniverse, met hoofdzetel in Wondelgem, neemt Combi Cargo uit Zwijnaarde voor de volle 100% over. De activiteiten en het personeel van Combi Cargo zijn sinds begin april helemaal geïntegreerd in Transuniverse. Transuniverse werd opgericht in 1985, Combi Cargo in 1995. De beide eigenaars, de familie Adins en Wim Van Parys, zijn overtuigd dat ze door de overname een sterkere positie kunnen bekleden in een concurrentiële markt. "We denken vooral aan een meerwaarde op een bestemming zoals Griekenland, waar we beiden actief zijn", zegt Van Parys. "Per jaar rijden 1000 vrachtwagens naar Griekenland dankzij de verdubbeling van onze beide netwerken." Transuniverse is gespecialiseerd in 'groupage en deelpartijen", met klanten in alle sectoren uit heel Europa en is goed voor een omzet van circa 50 miljoen euro en 60 medewerkers. Combi Cargo is beduidend kleiner (4 miljoen euro omzet, 6 werknemers) maar erg rendabel. Combi Cargo is gespecialiseerd in expeditiezendingen richting Griekenland en in mindere mate op bestemmingen zoals Turkije en Iran. De tandem Transuniverse-Combi Cargo plant voor dit jaar nog een capaciteitsuitbreiding met 20 nieuwe los- en laadkades. Het is de bedoeling om in Griekenland een tweede kantoor te openen in Thessaloniki, naast het filiaal in Athene. KC