Dat schrijft De Tijd zondag op zijn website.

Ontex is nu nog in handen van de Britse investeerder Candover. TPG en Goldman zouden ruim 1,2 miljard euro (1,07 miljard pond) op tafel leggen voor het Belgische bedrijf, de grootste producent van luiers onder huismerk. Hiermee wordt de overname de grootste Belgische 'buy-out' ooit.

Het is, zowel voor de private-equitypoot van Goldman Sachs als voor Texas Pacific, de eerste Belgische transactie.

Volgens De Tijd is de deal nog niet getekend, maar zou het slechts een kwestie zijn van 'punten en komma's'. De ondernemingsraad van Ontex zou later deze week bijeenkomen om geïnformeerd te worden over de deal.

Candover kocht Ontex zeven jaar geleden voor 1,1 miljard euro, maar moest wel honderden miljoenen in het bedrijf pompen om het van de ondergang te redden.

Aanvankelijk wilde Candover Ontex naar de beurs brengen, maar in deze volatiele beurstijden werd ook gekeken naar een alternatief in de vorm van een verkoop.

Dat schrijft De Tijd zondag op zijn website. Ontex is nu nog in handen van de Britse investeerder Candover. TPG en Goldman zouden ruim 1,2 miljard euro (1,07 miljard pond) op tafel leggen voor het Belgische bedrijf, de grootste producent van luiers onder huismerk. Hiermee wordt de overname de grootste Belgische 'buy-out' ooit. Het is, zowel voor de private-equitypoot van Goldman Sachs als voor Texas Pacific, de eerste Belgische transactie. Volgens De Tijd is de deal nog niet getekend, maar zou het slechts een kwestie zijn van 'punten en komma's'. De ondernemingsraad van Ontex zou later deze week bijeenkomen om geïnformeerd te worden over de deal. Candover kocht Ontex zeven jaar geleden voor 1,1 miljard euro, maar moest wel honderden miljoenen in het bedrijf pompen om het van de ondergang te redden. Aanvankelijk wilde Candover Ontex naar de beurs brengen, maar in deze volatiele beurstijden werd ook gekeken naar een alternatief in de vorm van een verkoop.