De productie gaat donderdag opnieuw van start in zeven vestigingen, verklaarde woordvoerder Keisuke Kirimoto woensdag. De 15 andere vestigingen, waarvan de meeste assemblagefabrieken zijn, blijven wel nog voor onbepaalde duur stilliggen. Op maandag 21 maart zal Toyota ook de productie van onderdelen hervatten die bestemd zijn voor de assemblage van nieuwe Toyota-wagens in buitenlandse fabrieken.

Volgens analist Koji Endo van Advanced Research Japan ziet de grootste autobouwer ter wereld mogelijk 80 miljoen dollar per dag van de winst wegsmelten door de productiestop, meldt het persagentschap Bloomberg.

Het aandeel Toyota op de beurs steeg woensdag met 9,1 procent tot 3,345 yen, na een terugval met 15 procent in de afgelopen twee dagen. Nissan Motor Co. klom 6,2 procent hoger en Honda Motor Co. 3,9 procent.

De productie gaat donderdag opnieuw van start in zeven vestigingen, verklaarde woordvoerder Keisuke Kirimoto woensdag. De 15 andere vestigingen, waarvan de meeste assemblagefabrieken zijn, blijven wel nog voor onbepaalde duur stilliggen. Op maandag 21 maart zal Toyota ook de productie van onderdelen hervatten die bestemd zijn voor de assemblage van nieuwe Toyota-wagens in buitenlandse fabrieken. Volgens analist Koji Endo van Advanced Research Japan ziet de grootste autobouwer ter wereld mogelijk 80 miljoen dollar per dag van de winst wegsmelten door de productiestop, meldt het persagentschap Bloomberg. Het aandeel Toyota op de beurs steeg woensdag met 9,1 procent tot 3,345 yen, na een terugval met 15 procent in de afgelopen twee dagen. Nissan Motor Co. klom 6,2 procent hoger en Honda Motor Co. 3,9 procent.