Toyoata roept alle wagens terug van het type Yaris, Corolla, Auris en RAV4, die gebouwd werden tussen 2006 en 2008. Er is mogelijk een probleem met de vensterschakelaars aan de kant van de bestuurder, waardoor brandgevaar dreigt. Wereldwijd gaat het om niet minder dan 7,43 miljoen wagens.

Hoewel er nog geen incidenten gemeld werden, wil de Japanse autobouwer de schakelaars voor de ramen - de zogenaamde 'master switch' - grondig nakijken of vervangen.

De eigenaars van de 37.737 Toyota-wagens in België zullen binnenkort een brief ontvangen waarin gevraagd wordt langs te gaan bij hun dealer.Vervolgens zal een afspraak geregeld worden om de schakelaars na te kijken. Volgens de woordvoerder neemt het nazicht ongeveer 40 minuten in beslag. (Belga/BO)

Toyoata roept alle wagens terug van het type Yaris, Corolla, Auris en RAV4, die gebouwd werden tussen 2006 en 2008. Er is mogelijk een probleem met de vensterschakelaars aan de kant van de bestuurder, waardoor brandgevaar dreigt. Wereldwijd gaat het om niet minder dan 7,43 miljoen wagens. Hoewel er nog geen incidenten gemeld werden, wil de Japanse autobouwer de schakelaars voor de ramen - de zogenaamde 'master switch' - grondig nakijken of vervangen.De eigenaars van de 37.737 Toyota-wagens in België zullen binnenkort een brief ontvangen waarin gevraagd wordt langs te gaan bij hun dealer.Vervolgens zal een afspraak geregeld worden om de schakelaars na te kijken. Volgens de woordvoerder neemt het nazicht ongeveer 40 minuten in beslag. (Belga/BO)