De Japanse autobouwer streeft ernaar tegen 2020 op jaarbasis 30.000 op waterstof aangedreven voertuigen af te leveren. Daarnaast moeten jaarlijks 1,5 miljoen hybride wagens aan de man gebracht worden, wat de totale verkoop door de jaren heen in 2020 op ruim 15 miljoen hybride auto's moet brengen, aldus de maker van de Prius woensdag in een verklaring.

Dieselschandaal

Toyota openbaart zijn ambities op het moment dat de auto-industrie door het stof moet vanwege gesjoemel met emissietesten bij Volkswagen. De Duitse automaker stootte in de eerste jaarhelft qua wereldwijde verkoop Toyota van de troon. Eerder gaf de Japanse autobranchevereniging aan dat het vertrouwen in de auto-industrie door het dieselschandaal een forse deuk heeft opgelopen.

Hybride offensief

Toyota verkocht in de afgelopen jaren meer dan acht miljoen hybride wagens, waarmee het veruit de grootste producent wereldwijd is. En de verkoop zal verder aantrekken, zo is de verwachting. Aan het einde van dit jaar start in Japan de verkoop van de nieuwe Prius. Daarnaast komt eind deze maand de door waterstof aangedreven sedan Mirai in Californië beschikbaar.

Overigens is niet alleen Toyota in touw om de uitstoot te beperken. Circa 14 procent van alle auto's en vrachtwagens die vorig jaar wereldwijd werden verkocht, betrof een hybride of plug-in model. (Belga/BO)

De Japanse autobouwer streeft ernaar tegen 2020 op jaarbasis 30.000 op waterstof aangedreven voertuigen af te leveren. Daarnaast moeten jaarlijks 1,5 miljoen hybride wagens aan de man gebracht worden, wat de totale verkoop door de jaren heen in 2020 op ruim 15 miljoen hybride auto's moet brengen, aldus de maker van de Prius woensdag in een verklaring. Toyota openbaart zijn ambities op het moment dat de auto-industrie door het stof moet vanwege gesjoemel met emissietesten bij Volkswagen. De Duitse automaker stootte in de eerste jaarhelft qua wereldwijde verkoop Toyota van de troon. Eerder gaf de Japanse autobranchevereniging aan dat het vertrouwen in de auto-industrie door het dieselschandaal een forse deuk heeft opgelopen. Toyota verkocht in de afgelopen jaren meer dan acht miljoen hybride wagens, waarmee het veruit de grootste producent wereldwijd is. En de verkoop zal verder aantrekken, zo is de verwachting. Aan het einde van dit jaar start in Japan de verkoop van de nieuwe Prius. Daarnaast komt eind deze maand de door waterstof aangedreven sedan Mirai in Californië beschikbaar. Overigens is niet alleen Toyota in touw om de uitstoot te beperken. Circa 14 procent van alle auto's en vrachtwagens die vorig jaar wereldwijd werden verkocht, betrof een hybride of plug-in model. (Belga/BO)