Het Japanse Toyota, 's werelds grootste autobouwer, heeft zijn met spanning verwachte brandstofcelwagen de naam "Mirai" (toekomst) gegeven. De milieuvriendelijke auto vormt een "keerpunt" in de automobielgeschiedenis, zegt topman Akio Toyoda maandag in een videoboodschap.

De vierdeurs personenwagen kan met een volle tank zowat 500 kilometer rijden en voltanken gebeurt in minder dan vijf minuten, zei Toyoda aan de vooravond van het officiële startschot voor het voertuig.

De brandstofcelauto stoot enkel water uit. Toyota kondigde in juni al aan de brandstofcelauto vanaf volgend voorjaar in Japan te zullen aanbieden voor een prijs van om en bij de zeven miljoen yen (48.000 euro). (Belga/NS)

Het Japanse Toyota, 's werelds grootste autobouwer, heeft zijn met spanning verwachte brandstofcelwagen de naam "Mirai" (toekomst) gegeven. De milieuvriendelijke auto vormt een "keerpunt" in de automobielgeschiedenis, zegt topman Akio Toyoda maandag in een videoboodschap.De vierdeurs personenwagen kan met een volle tank zowat 500 kilometer rijden en voltanken gebeurt in minder dan vijf minuten, zei Toyoda aan de vooravond van het officiële startschot voor het voertuig. De brandstofcelauto stoot enkel water uit. Toyota kondigde in juni al aan de brandstofcelauto vanaf volgend voorjaar in Japan te zullen aanbieden voor een prijs van om en bij de zeven miljoen yen (48.000 euro). (Belga/NS)