Topman Rabobank vertrekt na einde van tweede termijn

. © Reuters

Wiebe Draijer stapt in oktober volgend jaar op als CEO van de Nederlandse bank Rabobank. Op 1 oktober 2022 loopt zijn tweede termijn als voorzitter van de groepsdirectie af en hij wil zich niet beschikbaar stellen voor een derde termijn. Het is nog niet bekend wie hem gaat opvolgen.

Draijer trad in 2014 toe tot de raad van bestuur van de bank. Daarvoor was hij voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, het overlegorgaan van vakbonden en werkgevers.

De als werktuigbouwkundige opgeleide Draijer nam de leiding over na een onrustige periode bij Rabobank. Een jaar voor zijn aantreden moest de toenmalige topman Piet Moerland vervroegd vertrekken wegens het Liborschandaal, waarbij medewerkers van de bank meededen aan manipulatie van de rentetarieven die banken bij elkaar in rekening brengen. De kwestie kostte Rabobank honderden miljoenen euro’s aan boetes. Een belangrijke taak voor Draijer was om de reputatie van Rabobank te herstellen.

Voor Marjan Trompetter, voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank, is het nog te vroeg om terug te blikken omdat Draijer nog een jaar als topman te gaan heeft. ‘Echter, een woord van dank voor Wiebe zijn toewijding, inzet en betrokkenheid is nu al zeer op zijn plaats’, stelt ze in een reactie. ‘De tijdige aankondiging van Wiebe geeft ons ruim de tijd om een waardig opvolger te vinden.’

Partner Content