Dat meldt De Tijd, die ook schrijft dat NMBS-topman Jo Cornu, zelf ondervoorzitter van Eurostation, een belangrijke rol heeft gespeeld in dat vertrek.

Cornu is samen met minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) bezig met een grondige doorlichting van de zwaar verlieslatende NMBS. De focus ligt onder meer op het kluwen aan NMBS-dochters, waarvan een belangrijk deel zich toelegt op stationsontwikkeling en vastgoedprojecten nabij stations. De twee clashten daarover zwaar met de voorzitter van de raad van bestuur van de NMBS, Jean-Claude Fontinoy, die een actieve rol speelt bij de vastgoedontwikkeling. Cornu uitte daarover onlangs zijn ongenoegen in een brief aan Fontinoy. Hij hekelde de weinig transparante aanpak door de Eurostation-top van een project in India.

(Belga/RR)

Dat meldt De Tijd, die ook schrijft dat NMBS-topman Jo Cornu, zelf ondervoorzitter van Eurostation, een belangrijke rol heeft gespeeld in dat vertrek. Cornu is samen met minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) bezig met een grondige doorlichting van de zwaar verlieslatende NMBS. De focus ligt onder meer op het kluwen aan NMBS-dochters, waarvan een belangrijk deel zich toelegt op stationsontwikkeling en vastgoedprojecten nabij stations. De twee clashten daarover zwaar met de voorzitter van de raad van bestuur van de NMBS, Jean-Claude Fontinoy, die een actieve rol speelt bij de vastgoedontwikkeling. Cornu uitte daarover onlangs zijn ongenoegen in een brief aan Fontinoy. Hij hekelde de weinig transparante aanpak door de Eurostation-top van een project in India.(Belga/RR)