Don Thompson volgde in 2012 Jim Skinner op. Tot dat moment was Thompson de operationeel directeur van het bedrijf. Hij is 51 en als hij in maart vertrekt heeft hij zo'n 25 jaar voor McDonald's gewerkt.

Steve Easterbrook werkt ook al jaren voor de Amerikaanse fastfoodketen. Hij was onder meer verantwoordelijk voor McDonald's in Europa.

Minder hamburgers

Het vertrek van Thompson komt op een moment dat McDonald's met tegenvallende resultaten kampt. Het bedrijf maakte in het laatste kwartaal van vorig jaar ruim een vijfde minder winst dan een jaar eerder. De fastfoodketen verkocht wereldwijd minder hamburgers en had bovendien flink last van de dure dollar.

De omzet van McDonald's kwam uit op 6,6 miljard dollar (5,9 miljard euro), zo bleek vorige week. Dat betekent een daling op jaarbasis van 7 procent, of 1 procent wanneer gecorrigeerd wordt voor wisselkoerseffecten. De nettowinst bedroeg 1,1 miljard dollar, tegen 1,4 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2013.

(Belga/RR)

Don Thompson volgde in 2012 Jim Skinner op. Tot dat moment was Thompson de operationeel directeur van het bedrijf. Hij is 51 en als hij in maart vertrekt heeft hij zo'n 25 jaar voor McDonald's gewerkt. Steve Easterbrook werkt ook al jaren voor de Amerikaanse fastfoodketen. Hij was onder meer verantwoordelijk voor McDonald's in Europa. Het vertrek van Thompson komt op een moment dat McDonald's met tegenvallende resultaten kampt. Het bedrijf maakte in het laatste kwartaal van vorig jaar ruim een vijfde minder winst dan een jaar eerder. De fastfoodketen verkocht wereldwijd minder hamburgers en had bovendien flink last van de dure dollar. De omzet van McDonald's kwam uit op 6,6 miljard dollar (5,9 miljard euro), zo bleek vorige week. Dat betekent een daling op jaarbasis van 7 procent, of 1 procent wanneer gecorrigeerd wordt voor wisselkoerseffecten. De nettowinst bedroeg 1,1 miljard dollar, tegen 1,4 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2013.(Belga/RR)