Bob Dudley stond negen jaar aan het roer van de energiereus. Hij nam het roer over middenin de nasleep van de ramp met het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico.

Dudley vertrekt op 4 februari 2020 na de presentatie van de cijfers over het voorgaande jaar. Vervolgens gaat de 64-jarige Amerikaan per 31 maart met pensioen, na een veertigjarige carrière bij BP. Dudley wordt opgevolgd door Bernard Looney, die momenteel directeur is van Upstream, de divisie voor exploratie en winning van olie. Lamar McKay, die momenteel plaatsvervangend topman is, krijgt per direct de verantwoordelijkheid om voor een soepele machtsoverdracht te zorgen.

De geruchten dat Dudley zou vertrekken, deden al de ronde. Naar verluidt had hij overlegd met voorzitter Helge Lund over zijn plannen om op te stappen. Ook financieel directeur Brian Gilvary werd toen genoemd als mogelijke opvolger.

Bob Dudley stond negen jaar aan het roer van de energiereus. Hij nam het roer over middenin de nasleep van de ramp met het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico. Dudley vertrekt op 4 februari 2020 na de presentatie van de cijfers over het voorgaande jaar. Vervolgens gaat de 64-jarige Amerikaan per 31 maart met pensioen, na een veertigjarige carrière bij BP. Dudley wordt opgevolgd door Bernard Looney, die momenteel directeur is van Upstream, de divisie voor exploratie en winning van olie. Lamar McKay, die momenteel plaatsvervangend topman is, krijgt per direct de verantwoordelijkheid om voor een soepele machtsoverdracht te zorgen. De geruchten dat Dudley zou vertrekken, deden al de ronde. Naar verluidt had hij overlegd met voorzitter Helge Lund over zijn plannen om op te stappen. Ook financieel directeur Brian Gilvary werd toen genoemd als mogelijke opvolger.