Dat schrijft De Tijd.

De betrokken topkaderleden zouden die aankoopbonnen nog altijd kunnen inruilen voor contant geld. Maar de alternatieve uitkeringen - een abonnement bij een sportclub, een opleiding, een schenking aan een goed doel - zouden worden aangemoedigd via een voordeligere conversieprijs.

Het nieuwe plan is de vertaling voor de topkaderleden van het cafetariaplan dat de bank in 2012 invoerde. Dat voorziet voor al het personeel in een daling van de brutolonen met 3 procent, gecompenseerd door extralegale voordelen.

Besparen

Volgens de bank moet het systeem de topkaderleden - die een tiende van het personeelsbestand vertegenwoordigen - de kans bieden te investeren in hun toekomst, hun loopbaan, hun gezondheid, het milieu of de maatschappij. Ze voert nog gesprekken om te bepalen hoe de alternatieve vergoedingen fiscaal in rekening moeten worden gebracht. De bank geeft geen verdere details, maar de maatregel is overduidelijk bedoeld om in de kosten te knippen.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. De betrokken topkaderleden zouden die aankoopbonnen nog altijd kunnen inruilen voor contant geld. Maar de alternatieve uitkeringen - een abonnement bij een sportclub, een opleiding, een schenking aan een goed doel - zouden worden aangemoedigd via een voordeligere conversieprijs. Het nieuwe plan is de vertaling voor de topkaderleden van het cafetariaplan dat de bank in 2012 invoerde. Dat voorziet voor al het personeel in een daling van de brutolonen met 3 procent, gecompenseerd door extralegale voordelen. Volgens de bank moet het systeem de topkaderleden - die een tiende van het personeelsbestand vertegenwoordigen - de kans bieden te investeren in hun toekomst, hun loopbaan, hun gezondheid, het milieu of de maatschappij. Ze voert nog gesprekken om te bepalen hoe de alternatieve vergoedingen fiscaal in rekening moeten worden gebracht. De bank geeft geen verdere details, maar de maatregel is overduidelijk bedoeld om in de kosten te knippen. (Belga/RR)