De omzet blijft met 533 miljoen euro zo goed als stabiel in vergelijking met 2008. De resultaten liggen boven de verwachtingen van de analisten doordat het aantal verkochte apparaten met 5,1 miljoen in het vierde kwartaal ver boven de verwachte 4,2 miljoen stuks ligt.

De gemiddelde prijs van de apparaten ligt met 79 euro lager dan de 83,50 euro waar de analisten rekening mee hebben gehouden.

Volgens topman Harold Goddijn worden digitale kaarten ingezet in de strijd tussen fabrikanten van mobiele telefoons. "We zien een beperkte invloed hiervan op onze omzetstroom en zien nieuwe kansen voor partnerschappen en bedrijfsmodellen, vooral in de mobiele wereld," verduidelijkt Goddijn

Donderdag deelt TomTom nog mee dat Bill Henry, topman van het in 2008 overgenomen Tele Atlas, het bedrijf in het begin van het tweede kwartaal verlaat.

De omzet blijft met 533 miljoen euro zo goed als stabiel in vergelijking met 2008. De resultaten liggen boven de verwachtingen van de analisten doordat het aantal verkochte apparaten met 5,1 miljoen in het vierde kwartaal ver boven de verwachte 4,2 miljoen stuks ligt. De gemiddelde prijs van de apparaten ligt met 79 euro lager dan de 83,50 euro waar de analisten rekening mee hebben gehouden.Volgens topman Harold Goddijn worden digitale kaarten ingezet in de strijd tussen fabrikanten van mobiele telefoons. "We zien een beperkte invloed hiervan op onze omzetstroom en zien nieuwe kansen voor partnerschappen en bedrijfsmodellen, vooral in de mobiele wereld," verduidelijkt GoddijnDonderdag deelt TomTom nog mee dat Bill Henry, topman van het in 2008 overgenomen Tele Atlas, het bedrijf in het begin van het tweede kwartaal verlaat.