Volgens Rutten zullen de Vlaamse liberalen het evocatieverzoek van N-VA om het wetsvoorstel rond quota voor vrouwen in beursgenoteerde bedrijven ook in de Senaat te bespreken niet steunen.

"Bij de bespreking van de tekst in de bevoegde Kamercommissie heb ik met mijn N-VA-collega Liesbeth Homans afgesproken dat we deze zouden evoceren. Ik heb de gewoonte om mijn afspraken na te komen", reageerde Tommelein laconiek op de verklaringen van Rutten.

De Senaat kan bepaalde teksten, die niet bicameraal zijn en dus niet door Kamer én Senaat dienen besproken te worden, naar zich toe trekken, als vijftien senatoren dergelijk verzoek indienen. N-VA beschikt in de Senaat over 14 zitjes, wat betekent dat ze voldoende hebben aan één handtekening van een andere fractie om een behandeling in de Senaat te verkrijgen.

Open Vld zal overigens in de Kamer nog het advies van de Raad van State vragen over de tekst, wat de goedkeuring ook al zal vertragen.

Volgens Rutten zullen de Vlaamse liberalen het evocatieverzoek van N-VA om het wetsvoorstel rond quota voor vrouwen in beursgenoteerde bedrijven ook in de Senaat te bespreken niet steunen. "Bij de bespreking van de tekst in de bevoegde Kamercommissie heb ik met mijn N-VA-collega Liesbeth Homans afgesproken dat we deze zouden evoceren. Ik heb de gewoonte om mijn afspraken na te komen", reageerde Tommelein laconiek op de verklaringen van Rutten. De Senaat kan bepaalde teksten, die niet bicameraal zijn en dus niet door Kamer én Senaat dienen besproken te worden, naar zich toe trekken, als vijftien senatoren dergelijk verzoek indienen. N-VA beschikt in de Senaat over 14 zitjes, wat betekent dat ze voldoende hebben aan één handtekening van een andere fractie om een behandeling in de Senaat te verkrijgen. Open Vld zal overigens in de Kamer nog het advies van de Raad van State vragen over de tekst, wat de goedkeuring ook al zal vertragen.