Toekomstige CEO Ilham Kadri (Solvay): 'We focussen op diversiteit en inclusie omdat het een impact heeft op onze winstgevendheid'

Ilham Kadri wordt begin maart als nieuwe CEO van Solvay ook de leading lady van de Belgische industrie. In haar maideninterview als toekomstige Solvay-baas laat de 'vredelievende vechtjas' al meteen haar tanden zien.

ILHAM KADRI "Ik word geen CEO om gewoon op de winkel te letten of te zien hoe de film afloopt." © .

De Frans-Marokkaanse Ilham Kadri werd al lang voor haar benoeming tot opvolgster van Solvay-topman Jean-Pierre Clamadieu bejubeld voor haar strijd voor vrouwenrechten en haar focus op diversiteit en duurzaamheid. Ook haar afkomst, en de rol van haar grootmoeder die haar in de Marokkaanse havenstad Casablanca opvoedde en aanmoedigde via studies uit het traditionele verwachtingspatroon voor vrouwen in Marokko te stappen, werden al dik in de verf gezet. In die mate zelfs dat het haar parcours en managementcapaciteiten wat in de schaduw duwde, terwijl Kadri een topcarrière bij industriële kleppers als Shell en Dow Chemical heeft opgebouwd. Ze bewees uit het juiste harde hout te zijn gesneden. Ze kreeg zelfs het predicaat 'onzinkbaar' aangemeten, en werd omschreven als een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen. In haar eerste interview als toekomstige CEO van Solvay gaat de 49-jarige Kadri, die op 1 maart officieel de fakkel overneemt van Clamadieu, dieper in op haar aanpak, visie en prioriteiten.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee