De splitsing moet op 1 januari 2011 definitief worden afgerond. Express, de pakjesdivisie, krijgt een eigen beursnotering waarna de twee bedrijven afzonderlijk op de beurs noteren. Op welke manier de transactie precies wordt doorgevoerd, is nog niet bekend. Wel staat vast dat het oude TNT in eerste instantie een belang van bijna 30 procent zal behouden in het nieuwe bedrijf. Dat belang wordt na bepaalde tijd afgebouwd.

De splitsing is volgens bestuursvoorzitter Bakker nodig omdat de twee activiteiten steeds minder op elkaar aansluiten. Post wordt geconfronteerd met een alsmaar krimpende Nederlandse markt en moet zich richten op het behoud van solide kasstromen.

De Expressdivisie komt onder leiding van Marie-Christine Lombard en streeft naar een bedrijfsresultaat (ebit) van 900 miljoen tot 1 miljard euro in 2015. Post mikt onder leiding van Harry Koorstra op een stabiele ebit van 300 tot 370 miljoen euro.

Aandeelhouders moeten in de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van mei 2011 wel nog hun goedkeuring geven voor de plannen.

De splitsing moet op 1 januari 2011 definitief worden afgerond. Express, de pakjesdivisie, krijgt een eigen beursnotering waarna de twee bedrijven afzonderlijk op de beurs noteren. Op welke manier de transactie precies wordt doorgevoerd, is nog niet bekend. Wel staat vast dat het oude TNT in eerste instantie een belang van bijna 30 procent zal behouden in het nieuwe bedrijf. Dat belang wordt na bepaalde tijd afgebouwd. De splitsing is volgens bestuursvoorzitter Bakker nodig omdat de twee activiteiten steeds minder op elkaar aansluiten. Post wordt geconfronteerd met een alsmaar krimpende Nederlandse markt en moet zich richten op het behoud van solide kasstromen. De Expressdivisie komt onder leiding van Marie-Christine Lombard en streeft naar een bedrijfsresultaat (ebit) van 900 miljoen tot 1 miljard euro in 2015. Post mikt onder leiding van Harry Koorstra op een stabiele ebit van 300 tot 370 miljoen euro. Aandeelhouders moeten in de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van mei 2011 wel nog hun goedkeuring geven voor de plannen.