TNT Expresswil fors besparen om de winstgevendheid te verbeteren. Banenverlies valt daarbij niet uit te sluiten, zei bestuursvoorzitter Bernard Bot maandag in een toelichting op de kwartaalcijfers van het koeriersbedrijf.

TNT zag eerder dit jaar de beoogde overname door de Amerikaanse branchegenoot UPS mislukken en richt zich nu weer op een toekomst als zelfstandig bedrijf.

Hoe die toekomst eruitziet moet op 25 maart blijken, als het bedrijf een update geeft van de plannen die het vorig jaar vlak voor het overnamebod van UPS bekendmaakte.

De update bestaat voor een belangrijk deel uit "significante"
besparingsmaatregelen, verklaarde bestuursvoorzitter Bot maandag. Daarbij wordt bekeken op welke markten TNT actief wil blijven en hoe het bedrijf over het algemeen efficiënter kan werken.

"We willen tot aanzienlijke besparingen komen, waardoor het waarschijnlijk is dat er ook banen worden geschrapt", stelde Bot zonder in te gaan op specifieke onderdelen van het bedrijf. "We zullen daarbij wel voorzichtig te werk gaan en goed kijken wat de mogelijkheden zijn," verduidelijkte hij.

TNT richt zich vooral op de Europese activiteiten en de verbinding van het Europese continent met andere delen van de wereld. De binnenlandse activiteiten in Brazilië en China staan daarom in de etalage en worden in de loop van dit jaar naar verwachting verkocht.
Om de kosten verder te drukken, wil TNT ook een deel van zijn vliegtuigvloot van de hand doen. Het bedrijf beschikt nu nog over vijf eigen toestellen, maar koopt ook veel ruimte in bij andere vervoerders. In de toekomst wil de pakketvervoerder een groter deel van het vervoer inhuren.

TNT heeft weinig optimistische verwachtingen over 2013. De economische omstandigheden blijven vooral in Europa moeilijk, waardoor de resultaten waarschijnlijk lager zullen uitvallen dan in 2012. (Belga/BO)

TNT Expresswil fors besparen om de winstgevendheid te verbeteren. Banenverlies valt daarbij niet uit te sluiten, zei bestuursvoorzitter Bernard Bot maandag in een toelichting op de kwartaalcijfers van het koeriersbedrijf.TNT zag eerder dit jaar de beoogde overname door de Amerikaanse branchegenoot UPS mislukken en richt zich nu weer op een toekomst als zelfstandig bedrijf. Hoe die toekomst eruitziet moet op 25 maart blijken, als het bedrijf een update geeft van de plannen die het vorig jaar vlak voor het overnamebod van UPS bekendmaakte. De update bestaat voor een belangrijk deel uit "significante" besparingsmaatregelen, verklaarde bestuursvoorzitter Bot maandag. Daarbij wordt bekeken op welke markten TNT actief wil blijven en hoe het bedrijf over het algemeen efficiënter kan werken."We willen tot aanzienlijke besparingen komen, waardoor het waarschijnlijk is dat er ook banen worden geschrapt", stelde Bot zonder in te gaan op specifieke onderdelen van het bedrijf. "We zullen daarbij wel voorzichtig te werk gaan en goed kijken wat de mogelijkheden zijn," verduidelijkte hij.TNT richt zich vooral op de Europese activiteiten en de verbinding van het Europese continent met andere delen van de wereld. De binnenlandse activiteiten in Brazilië en China staan daarom in de etalage en worden in de loop van dit jaar naar verwachting verkocht. Om de kosten verder te drukken, wil TNT ook een deel van zijn vliegtuigvloot van de hand doen. Het bedrijf beschikt nu nog over vijf eigen toestellen, maar koopt ook veel ruimte in bij andere vervoerders. In de toekomst wil de pakketvervoerder een groter deel van het vervoer inhuren. TNT heeft weinig optimistische verwachtingen over 2013. De economische omstandigheden blijven vooral in Europa moeilijk, waardoor de resultaten waarschijnlijk lager zullen uitvallen dan in 2012. (Belga/BO)