De overname ligt in de lijn van de consolidatiegolf die in de sector van het interieurtextiel aan de gang is. Tissage de Kalken is fabrikant en ontwerper van gordijnstoffencollecties en zet met de overname een eerste stap in het marktsegment van de meubelstoffen. Het machinepark en de bijna voltallige ploeg uit de veloursafdeling worden overgebracht naar Laarne.

Door de overname groeit de omzet van Tissage de Kalken tot bijna 12 miljoen euro, stelt het bedrijf in een mededeling. In het boekjaar 2009, de jongste beschikbare cijfers, boekte Tissage de Kalken 8,6 miljoen euro omzet. Tissage de Kalken is voor 50 procent in handen van Sofindev, het durfkapitaalfonds van Sofina, de familie Colruyt en Imocobel. Etrotex heeft de voorbije jaren zwaar te lijden gehad onder de textielcrisis.

Moederholding ITM International is een Belgisch producent van hoogwaardige meubelstoffen, en is in handen van de familie Clarysse. Roger Clarysse overleed in maart van dit jaar op 78-jarige leeftijd. Hij stond van 1962 tot 1997 aan het hoofd van Clarysse nv, het moederbedrijf van ITM. Etrotex kwam pas eind 2008 in handen van ITM.

L.D.

De overname ligt in de lijn van de consolidatiegolf die in de sector van het interieurtextiel aan de gang is. Tissage de Kalken is fabrikant en ontwerper van gordijnstoffencollecties en zet met de overname een eerste stap in het marktsegment van de meubelstoffen. Het machinepark en de bijna voltallige ploeg uit de veloursafdeling worden overgebracht naar Laarne. Door de overname groeit de omzet van Tissage de Kalken tot bijna 12 miljoen euro, stelt het bedrijf in een mededeling. In het boekjaar 2009, de jongste beschikbare cijfers, boekte Tissage de Kalken 8,6 miljoen euro omzet. Tissage de Kalken is voor 50 procent in handen van Sofindev, het durfkapitaalfonds van Sofina, de familie Colruyt en Imocobel. Etrotex heeft de voorbije jaren zwaar te lijden gehad onder de textielcrisis. Moederholding ITM International is een Belgisch producent van hoogwaardige meubelstoffen, en is in handen van de familie Clarysse. Roger Clarysse overleed in maart van dit jaar op 78-jarige leeftijd. Hij stond van 1962 tot 1997 aan het hoofd van Clarysse nv, het moederbedrijf van ITM. Etrotex kwam pas eind 2008 in handen van ITM. L.D.