TiGenix en Takeda hebben een licentieovereenkomst gesloten over Cx601, een behandeling die TiGenix ontwikkelt voor complexe perianale fistels bij patiënten met de ziekte van Crohn. De overeenkomst levert TiGenix een vooruitbetaling op van 25 miljoen euro.

Het bedrijf komt bovendien in aanmerking voor bijkomende betalingen die kunnen oplopen tot 355 miljoen euro als bepaalde mijlpalen worden behaald en dubbelcijferige royalties op de nettoverkoop door Takeda. Daarnaast investeren de Japanners binnen het jaar 10 miljoen euro in het aandelenkapitaal van TiGenix.

In een reactie op de deal sturen beleggers het TiGenix-aandeel op Euronext Brussel omstreekks 11 uur 22 procent hoger tot 1,1 euro. (Belga/BO)

TiGenix en Takeda hebben een licentieovereenkomst gesloten over Cx601, een behandeling die TiGenix ontwikkelt voor complexe perianale fistels bij patiënten met de ziekte van Crohn. De overeenkomst levert TiGenix een vooruitbetaling op van 25 miljoen euro. Het bedrijf komt bovendien in aanmerking voor bijkomende betalingen die kunnen oplopen tot 355 miljoen euro als bepaalde mijlpalen worden behaald en dubbelcijferige royalties op de nettoverkoop door Takeda. Daarnaast investeren de Japanners binnen het jaar 10 miljoen euro in het aandelenkapitaal van TiGenix.In een reactie op de deal sturen beleggers het TiGenix-aandeel op Euronext Brussel omstreekks 11 uur 22 procent hoger tot 1,1 euro. (Belga/BO)